Οι αναμνήσεις έφεραν ... δάκρυα στον Λάκη Λαζόπουλου

Ξεχείλισαν οι αναμνήσεις από το παρελθόν του δημοφιλούς ηθοποιού, και εκείνος δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνηση του… στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, για την παρουσίασή της Λάρισας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Ο Σπύρος Μερκούρης, όπως αναφέρει η εφημερίδα ''Ελευθερία'', θυμήθηκε πως η Λάρισα ήταν λασπούπολη το 1952-54 όταν εργάστηκε ως διευθυντής εκκοκκιστηρίου στη Χάλκη.

Ο Λάκης Λαζόπουλος ανακάλεσε στη μνήμη του μεταξύ των άλλων τον πατέρα του, που εργαζόταν στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (βρισκόταν τότε στο κτίριο της 28ης Οκτωβρίου) κι ο ίδιος πήγαινε μαζί του στα χωριά με τις σιταποθήκες, στο εκκοκκιστήριο και στο Συκούριο για καπνά.

Ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε πως εργάστηκε στο Ζαχάρεως αλλά και στο Οινοποιείο Τυρνάβου και περιέγραψε την αγωνία των παραγωγών που έφερναν τα σταφύλια κι εκείνος μετρούσε τους «βαθμούς». Ένα περιστατικό από τη ζωή του Λάκη Λαζόπουλου θυμήθηκε, όμως, ο Χρήστος Κέλλας, ο μοναδικός των πέντε παριστάμενων βουλευτών που ζήτησε κι έλαβε τον λόγο:

''Εμείς τον Λάκη τον ξέρουμε από πολύ μικρό στο Θεσσαλικό Θέατρο, τον είχαν απ' έξω στην αρχή κι εκείνος έκλαιγε. Μετά άρχισε να παίζει κι εμείς τον παρακολουθούσαμε και γελούσαμε όχι μόνο στην παράσταση αλλά και τις επόμενες ημέρες. Θυμάμαι και τη μακαρίτισσα πια τη μάνα του να του λέει «ντύσου, θα κρυώσεις, δεν ξέρεις εσύ» είπε με τον Λάκη Λαζόπουλο να δακρύζει από συγκίνηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα