Δανδουλάκη: Πήγε διακοπές μετά από 40 χρόνια και ... ήρθαν τα capital controls!

Η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη μίλησε στο περιοδικό ''YOU'' για το διαφορετικό καλοκαίρι που πέρασε, αφού μετά από 40 χρόνια αποφάσισε να κάνει διακοπές, αλλά και για capital controls και πως την επηρέασαν.

Πώς ήταν το καλοκαίρι σας φέτος;

Το ωραιότερο καλοκαίρι για μένα προσωπικά και το δυσκολότερο για όλους τους Έλληνες. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά έδωσα στον εαυτό μου την ακραία πολυτέλεια των διακοπών – που είναι τελικά αυτονόητη κι ούτε καν πολυτέλεια. Μεγάλες διακοπές χωρίς προορισμό, χωρίς πρόγραμμα, τετράμηνες, όπου ουσιαστικά έμεινα στο σπίτι μου τους 2,5 από τους 4 μήνες. Αυτό που με κούρασε όμως ήταν η ανασφάλεια που ζήσαμε όλοι μας.

Μετά από 40 χρόνια πήγαινε διακοπές και ήρθε σχεδόν η συντέλεια ...της Ελλάδας. Πως το αντιμετωπίσατε;

Ήμασταν κρεμασμένοι επάνω στο internet και στα τηλέφωνα και δεν μπορούσαμε να απολαύσουμε τίποτα. Στεναχωριόντουσαν όλοι. «Θεέ μου δεν σας αξίζουν αυτά τα πράγματα, είστε ένας υπέροχος λαός, μια υπέροχη χώρα» μου έλεγαν.

Πρόβλημα με τα capital controls είχατε στο εξωτερικό;

Δυσκολεύτηκα αλλά επειδή ήμουν διακοπές ντρεπόμουν να το πω... Ειδικά όταν υπάρχει κόσμος που δεν έχει να φάει στην Ελλάδα, όταν βλέπω τους γέροντες στην ουρά για να πάρουν τα φάρμακα τους. Βεβαίως υπήρχαν – και υπάρχουν – τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα μας. Πιστεύω ότι θα λυθούν σιγά – σιγά. Δεν ρίχνω το άδικο και την ευθύνη πρώτα στο λαό αλλά δεν αφαιρώ και την ευθύνη από το λαό.

Την έχουμε, όμως, όλοι την ευθύνη με 55% αποχή...

Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη. Οφείλεις όταν ανήκεις σε μία χώρα που είναι στον γκρεμό να μην είσαι από αυτούς που απέχουν. Αν είσαι, βούλωσ' το, φύγε από τη χώρα σου και άσε τους άλλους να κυβερνήσουν. Σέβομαι αυτούς που ψηφίζουν από το πρώτο κόμμα μέχρι και το τελευταίο και δεν με αφορούν αυτοί που απέχουν και λένε «κάντε ό,τι θέλετε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα