Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο Τζίμι Σάβιλ

Η δράση του αρρωστημένου πρώην παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ αποτελούσε “κοινό μυστικό”, αλλά αγνοήθηκε από όλους.

Σύμφωνα με μία έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μόνο σε ένα νοσοκομείο από αυτά όπου εργαζόταν εθελοντικά ο κακοποιός είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 60 άτομα, ηλικίας από 8 έως 40 ετών!

Η έκθεση που συντάχθηκε μετά από αίτημα του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS), αποκαλύπτει ότι μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου αυτού, στο Στόουκ Μάντβιλ —τη γενέτειρα των Παραολυμπιακών Αγώνων— γνώριζαν τη "δράση" του Σάβιλ καθώς ορισμένα από τα θύματα αποκάλυψαν τι τους συνέβη. Δεν έκαναν όμως τίποτα και ουδέποτε ενημέρωσαν τη διοίκηση του ιδρύματος.

Πριν από τρία χρόνια οι αστυνομικές αρχές αποκάλυψαν ότι επί 60 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του το 2011 σε ηλικία 84 ετών, ο Σάβιλ κακοποίησε εκατοντάδες θύματα, κυρίως μικρής ηλικίας, στα νοσοκομεία και στις εγκαταστάσεις του BBC.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις ο Σάβιλ χρησιμοποιούσε τη φήμη του και το φιλανθρωπικό του έργο ώστε να έχει πρόσβαση σε ασθενείς και βίασε ή κακοποίησε αγόρια, κορίτσια, άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 5 έως 75 ετών μέσα σε θαλάμους, διαδρόμους και γραφεία των νοσοκομείων. Στο Στόουκ Μάντβιλ τα περισσότερα θύματα ήταν νεαρά κορίτσια, ιδιαίτερα ευάλωτα καθώς έφεραν τραύματα στη σπονδυλική στήλη.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα