Γιατί έβαλε τέλος στη ζωή του ο ηθοποιός Γιώργος Κώνστας;

Ξέσπασε η σύζυγος του πολυβραβευμένου ηθοποιού Γιώργου Κώνστα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του προκαλώντας θλίψη, αλλά και ερωτηματικά, καθώς όλοι γνώριζαν το ταλέντο και το ήθος του.

Ο 65χρονος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, στο Νέο Ψυχικό, ενώ, όπως ανέφερε η σύζυγός του τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα τον είχαν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

«Σε αυτή τη χώρα είναι πολύ εύκολο άνθρωποι σαν τον Γιώργο Κώνστα να φτάσουν σε αυτό το σημείο» ανέφερε η επί 30 χρόνια σύντροφός του Έφη Νικολούδη.

«Ποτέ δεν μου είχε δείξει τέτοιες τάσεις, αλλά τώρα εκ των υστέρων μαθαίνω από φίλους ότι μεταξύ αστείου και σοβαρού το είχε εκδηλώσει σαν επιθυμία. Βρήκα και κάποια γραπτά του που αναφέρουν ότι υπάρχει αυτή η πρόσθεση»

Η πρόσθεση αυτή άρχισε να δουλεύει μέσα του σχεδόν μαζί με την οικονομική κρίση, τότε που λόγω των δύσκολων συνθηκών οι δουλειές στο θέατρο είναι περιορισμένες και εκείνος αποφάσισε να βγει σε σύνταξη ώστε να ζει αξιοπρεπώς. Με τη διαφορά ότι τα εμπόδια που συνάντησε δεν του το επέτρεψαν.

«Το θέμα της συνταξιοδότησης του τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ! Είχε γίνει λάθος στην καταμέτρηση στην αρχή! Υπήρχε μια ταλαιπωρία που στην περίπτωση του ΙΚΑ ήταν μοιρασμένη θα έλεγα η ευθύνη. Αυτό νομίζω που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ήταν η περίπτωση για την τιμητική σύνταξη. Του είπαν από το Υπ. Πολιτισμού το κανονικό είναι να βγει σε ένα μήνα, άντε βία στο τέλος του χρόνου! Όταν λοιπόν πηγαίνει στο Υπ. Οικονομικών και του λένε Μάιο, Ιούνιο και θα δούμε, αισθάνθηκε τελείως μετέωρος πια.»

Λίγο καιρό πριν είχε έρθει ακόμα ένα πλήγμα για εκείνον όταν αναγκάστηκε να κλείσει τον θεατρικό χώρο που διατηρούσε στο Θησείο! Εκεί που κατέθετε τη ζωή του και γέμιζε ζωή!

«Ήταν ένας χώρος που όλο το Θησείο είχε να λέει για αυτόν! Τους το κλείσανε για πυροπροστασίες και τέτοια που διέθετε ο χώρος. Λοιπόν όπως καταλαβαίνετε, όταν του το παίρνεις από το χέρι το μοναδικό μέσο ακόμα και επιβίωσης…!»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα