Στόκας: Αν δεν είχα λεφτά δεν θα έγραφα ένα τραγούδι για την Πάολα

Ο Μπάμπης Στόκας σε συνέντευξη που παραχώρησε μεταξύ άλλων μιλά για το ξεκίνημα της πορείας του, το λόγο που διαλύθηκαν οι Πυξ Λαξ, τον θάνατο του Μάνου Ξυδούς, αλλά και την... Πάολα.

Για το ξεκίνημα της πορείας του:

Όταν ξεκινήσαμε ήμασταν losers έτσι κι αλλιώς, ήμασταν χαμένοι. Ήταν η εποχή που ήταν πολύ δύσκολο να πας στη δισκογραφία. Όλοι σου έλεγαν «πού πας, έχεις κανένα γνωστό;». Εμείς δεν είχαμε κανένα γνωστό και επειδή μου αρέσει να κάνω το ανάποδο λέω «ας πάμε και ας μας πουν όλοι όχι». Ήμουν εγώ και ο Φίλιππος και κάναμε ένα τραγούδι που λέγεται «Πεθαίνω Ξανά» και υπάρχει στον πρώτο δίσκο. Δεν πήγαμε ούτε καν με μία επιτυχία στα χέρια μας και περιμέναμε να μας διώξουν όλοι. Πήγαμε σε δέκα δισκογραφικές. Και οι δέκα ήθελαν να κάνουμε δίσκο και μετά διαλέξαμε εμείς. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εγώ προσωπικά το έκανα για τις κοπέλες, για να βρίσκω καμιά κοπελίτσα πιο εύκολα. Δεν περίμενα ότι θα γινόταν όλο αυτό. Και τελικά είχε αποτέλεσμα γιατί τα κορίτσια συγκινούνται.

Για το λόγο που διαλύθηκαν οι Πυξ Λαξ:

Οι Πυξ Λαξ διαλύθηκαν γιατί τα είχαμε κάνει όλα και φτάσαμε σε ένα σημείο να βαριόμαστε. Όχι ότι αυτή η μπάντα δεν μπορούσε να αντέξει άλλα 5-10 χρόνια. Στην Ελλάδα, σε αυτό τον μικρό τόπο είχαμε παίξει πάρα πολύ και ενστικτωδώς νιώσαμε ότι αυτό άρχισε λίγο να πέφτει. Δεν θέλαμε να το χαλάσουμε. Με τον Πλιάτσικα βρισκόμαστε αλλά όχι καθημερινά, τον έχω φάει και με έχει φάει στη μάπα τόσα χρόνια.


Για τις συνθέσεις κατά παραγγελία και για την Πάολα:

Δύσκολα γράφω κατά παραγγελία. Θα μου άρεσε να το κάνω για μια ταινία. Αλλά δεν είμαι και άνθρωπος που είμαι μέσα στα κυκλώματα. Αν δεν είχα λεφτά δεν θα έγραφα ένα τραγούδι για την Πάολα. Θα ερχόμουν να σου ζητήσω δανεικά. Μου αρέσει η αισθητική στα πράγματα. Και όταν λέω δεν μου αρέσει το σκυλάδικο, εννοώ δεν μου αρέσει η διαδικασία. Η Πάολα είναι μία πολύ ωραία τραγουδίστρια, δεν θα την κρίνω, ότι δηλαδή δεν είναι καλή και εγώ είμαι καλός.

Για τα talent shows:

Μου έκανα πρόταση να συμμετάσχω σε talent show, δεν θυμάμαι ποιο. Δεν μου αρέσουν αυτοί οι διαγωνισμοί και δεν πιστεύω ότι γίνονται πραγματικά για τα παιδιά. Γίνονται για όλα τα άλλα και αυτό φαίνεται από τα συμβόλαιά τους και από όλα αυτά που τους υποχρεώνουν να κάνουν. Όλο αυτό είναι δουλοπρεπές.

Για την εποχή της επιτυχίας:

Την εποχή της επιτυχίας πουλάγαμε ακριβά το τομάρι μας. Εμείς φέρναμε τα λεφτά και τα λεφτά έπρεπε να γυρίσουν σε εμάς. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι αξιοπρεπείς και να ξέρουν τι προσφέρουν και τι ζητάνε γι' αυτό.

Για το θάνατο του Μάνου Ξυδούς:

Ο θάνατος του Μάνου Ξυδούς έβαλε ένα τέρμα στους Πυξ Λαξ. Δεν το έχω δεχτεί
και αντιμετωπίσει ακόμα. Αρχίζω σιγά σιγά και ζω την εποχή της απώλειας, αν και έχω καλή σχέση με το θάνατο. Είναι όπως το φαγητό, κάποια στιγμή θα έρθει.

govastileto

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα