Ελεύθερος αφέθηκε ο Λάκης Γαβαλάς

Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη το πρωί για 7η φορά λόγω χρεών προς το Δημόσιο. Η σύλληψη του έγινε το πρωί έξω από το σπίτι του σε εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης 5 ετών που του επιβλήθηκε πριν από 9 ημέρες. Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα (40 με τις προσαυξήσεις) ωστόσο όπως είπε και ο ίδιος στο δικαστήριο βρίσκεται σε πλήρη οικονομική αδυναμία και δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ. Έτσι ζήτησε να ρυθμιστεί από το δικαστήριο σε δόσεις το ποσό, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν εντός 3 ετών σε 36 ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 15 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση δε που δεν ανταποκριθεί σε μια δόση θα εκτίσει την ποινή: "Λόγω της κρίσης βρέθηκα το 2010 σε αδιέξοδο. Ζητήσαμε βοήθεια από τις τράπεζες δεν μας την έδωσαν και τον τελευταίο καιρό διασύρομαι καθημερινά. Ποιός με αυτό το διασυρμό θα σκεφτεί σοβαρά για μένα; Εγώ δουλεύω σε ένα κανάλι, προσπαθώ να ζήσω, τι άλλο να κάνω; Δώστε μου τη δυνατότητα να βρω την ηρεμία μου, να φέρω χρήματα στη χώρα μου. Όταν πλήρωνα μισθό 6.000 ευρώ στη νύφη του Πρωθυπουργού κανείς δεν είπε ο Λάκης είναι καλός. Μου έχουν κατάσχει ακόμα και το μισθό που παίρνω από τον Αντέννα για τη συνεργασία μου. Είναι σαν να μου λένε πήγαινε στη φυλακή", είπε ο κ. Γαβαλάς απευθυνόμενος στους Δικαστές.

Στις επόμενες ερωτήσεις του δικαστηρίου αν θα βρει τα χρήματα για να πληρώνει τη δόση κάθε μήνα, απάντησε "θα με ελεημονήσουν οι φίλοι μου".

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και από τον ίδιο αλλά και τους συνηγόρους του για τα τρία ακίνητα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ βάσει εκτιμήσεων ξένων οίκων, τα οποία έχει παραχωρήσει απ΄ την πρώτη στιγμή στο δημόσιο με ανέκκλητο πληρεξούσιο. Η αξία τους υπερκαλύπτει την απαίτηση των 17 εκατομμυρίων του δημοσίου. Μάλιστα ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ειχε ζητήσει να μεταφερθεί εκεί η περιφέρεια αφού κάθε χρόνο πληρώνει 10 εκατομμύρια σε ενοίκια. Όμως η σχετική ρύθμιση που απαιτείται δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από τη Βουλή.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα