Σίμον Κάουελ: Πώς έσωσε μια 3χρονη που έπασχε από καρκίνο

Ο Σίμον Κάουελ βοήθησε οικονομικά μια η οικογένεια, η οποία ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια.

Όλα άρχισαν το 2008. Ο Ράντι και η Έμι Στον παρατήρησαν, όπως αποκάλυψαν στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ, μία κύστη μέσα στη μύτη της τρίχρονης τότε κόρης τους. Στις 20 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου οι γιατροί τους ανακοίνωσαν τα δυσάρεστα νέα. Η μικρή Μαντλέν είχε χτυπηθεί από μία σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου, η οποία ονομάζεται κυψελικό ραβδομυοσάρκωμα.

Το κοριτσάκι άρχισε αμέσως θεραπεία, ενώ οι γονείς του έκαναν καθημερινά πάνω από 160 χιλιόμετρα μέχρι το νοσοκομείο. Ωστόσο, εκτός από την ασθένεια της μικρής αντιμετώπιζαν και οικονομικά προβλήματα, ενώ κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους που ήταν υποθηκευμένο.

Τότε ήταν που επενέβη ο Κάουελ, ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε με αυτήν την ιστορία. Ο κριτής του Χ –Factor έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο στην οικογένεια. Χάρισε στους γονείς της μικρής Μαντλέν 162.000 δολάρια προκειμένου να μην χάσουν το σπίτι τους.

Έξι χρόνια μετά, η οικογένεια μένει ακόμα στο σπίτι της στη Μινεσότα και ευγνωμονεί κάθε μέρα τον Κάουελ για αυτό το δώρο που τους έκανε: «Δεν υπάρχει μέρα που να μη σκέφτομαι τον Σίμον, την Όπρα και όλους όσους μας βοήθησαν. Είμαστε πολύ ευγνώμονες!» ανέφερε η Έμι Στον.

Από τότε η οικογένεια έχει αποκτήσει ακόμα μία κόρη, την Έλι, η οποία γεννήθηκε το 2010.

Όσο για την υγεία της μικρής Μαντλέν η οποία σήμερα είναι 9 ετών;

Τον Οκτώβριο του 2013, οι γιατροί βρήκαν άλλες δύο περίεργες κύστες στη μύτη της. Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν είναι ανησυχητικές.  «Είναι κάτι που παρακολουθείται» εξήγησε η Στον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα