Ο Kανάκης για τα Γλυπτά: Προτιμώ να κλέψω τον Μπιγκ Μπεν παρά ...

Η βράβευση του Αντώνη Κανάκη για το ντοκιμαντέρ του «Immersion βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα» έγινε στο Λονδίνο. Με αφορμή λοιπόν όλο αυτό που γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα, μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει ένα ντοκιμαντέρ που να αφορά το συγκεκριμένο θέμα;

«Είναι ευχάριστο που συμβαίνει όλο αυτό τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τόσο αυτονόητο, που θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και χρόνια. Βέβαια κινδυνεύει κάπως όλη αυτή η εκ νέου κινητοποίηση να αποκτήσει περισσότερο lifestyle χαρακτήρα χάνοντας την ουσία της, λόγω φυσικά της εμπλοκής της κυρίας Κλούνεϊ, αλλά ελπίζω ότι η κακώς εννοούμενη «lifestyle» παράκρουση στην οποία ζει η πλειοψηφία των media στη χώρα μας θα υποχωρήσει μπροστά στη σημασία του θέματος.

Επίσης, όλη αυτή η εκ νέου κινητοποίηση για το θέμα μας υπενθυμίζει την ολιγωρία και την ατολμία των κυβερνήσεων μας όλα αυτά τα χρόνια, εξαιρουμένης βέβαια της Μελίνας. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι θα κάνω κάποιο ντοκιμαντέρ για το θέμα αυτό, προτιμώ να πάω στην Αγγλία, να κλέψω το Μπιγκ Μπεν (όχι ότι είναι της ίδιας ιστορικής σημασίας) και να το κρατάω όμηρο έως ότου επιστρέψουν αυτά που πρέπει να επιστρέψουν» τόνισε στον Ελεύθερο Τύπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα