Η Ελένη Φουρέιρα έγινε ξανθιά!

Ο απολαυστικός «ασχημομύτης» Συρανό Ντε Μπερζεράκ εγκαινίασε με επιτυχία την πρώτη θεατρική περίοδο του Πάνθεον. Την Παρασκευή, που έγινε η πρεμιέρα του έργου για δεύτερη σεζόν, ο Βασίλης Χραλαμπόπουλος που υποδύεται τον ήρωα και η Σμαράγδα Καρύδη χειροκροτήθηκαν θερμά από 1.600 θεατές που έδωσαν το «παρών» στον πραγματικά πολύ εντυπωσιακό νέο θεατρικό χώρο.

Αν και το γνωστό και πολυπαιγμένο ανά τον κόσμο έργο του Εντμόν Ροστάν είχε ανεβεί τον περασμένο χειμώνα στο Παλλάς με το ίδιο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, εκτός από τις αλλαγές που έκανε στους δύο συμπρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου (δηλαδή του Κριστιάν και του Κόμη ντε Γκι, τους οποίους φέτος υποδύονται ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Κώστας Μπερικόπουλος, αντίστοιχα), νομίζουμε πως βρήκε στη σκηνή Πάνθεον έναν πιο άνετο χώρο για τις αλλαγές των σκηνικών και του στησίματος της παράστασης. Αλλωστε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μετά το τέλος της παράστασης υποστήριζαν ότι το Πάνθεον μπήκε με το κεφάλι ψηλά στα θεατρικά πράγματα της Αθήνας, αφού μετά το Badminton και το Παλλάς υπάρχει ένας ακόμη μεγάλος και προσεγμένος χώρος για να φιλοξενήσει μεγάλες και πολυπρόσωπες καλλιτεχνικές παραγωγές.

Σε ό,τι αφορά το υποκριτικό μέρος της παράστασης, ο Χαραλαμπόπουλος και η Καρύδη, η οποία κράτησε το καστανό χρώμα των μαλλιών της, το οποίο υιοθέτησε πρόσφατα για τον τηλεοπτικό ρόλο της στη νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Εθνική Ελλάδος» και δεν φόρεσε ξανθιά περούκα για να υποδυθεί τη Ρωξάνη, τον έχουν... λιώσει τον ρόλο τους και μπορούμε άνετα να πούμε πως είναι ένα δεμένο καλλιτεχνικό ζευγάρι. Εξαιρετική ήταν όμως η χημεία τους και με τους συμπρωταγωνιστές τους, αφού η σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιάννη Κακλέα άλλη μία φορά έκανε θαύματα. Ο δοκιμασμένος σκηνοθέτης πλέον έχει αποδείξει ότι μπορεί -με τον καλύτερο τρόπο μάλιστα- να κινήσει τα νήματα ενός πεντάπρακτου έργου (σε ομοιοκατάληκτη 15σύλλαβη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου) με 48 χαρακτήρες που ζωντανεύουν έρωτες και πάθη μέσα σε ένα αστείο και ποιητικό ύφος, που τραγουδούν και πολεμούν μέσα σε μια πληθώρα σκηνικών (τα οποία έχει εμπνευστεί ο Μανώλης Παντελιδάκης), μεταφέροντάς μας από μυρωμένες αυλές σπιτιών και αίθουσες θεάτρου έως μοναστήρια καπουτσίνων και αιματοβαμμένα πεδία μαχών.

Κοστούμια

Να προσθέσουμε ότι η δραματουργική επεξεργασία είναι των Στρατή Πασχάλη και Γιάννη Κακλέα, τα κοστούμια της Εύας Νάθενα, ενώ εμφανίζεται στη σκηνή με το βιολί της η Ευανθία Ρεμπούτσικα. Ανάμεσα σε εκείνους που χειροκρότησαν τους ηθοποιούς στην πρεμιέρα ήταν η Μαρινέλλα, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τη σύντροφό του Κατερίνα Κόκλα, η Κατερίνα Παπουτσάκη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Παναγιώτη Πιλαφά, ο Γιώργος Καπουτζίδης με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ κ.ά.

Μπάρμπι η Φουρέιρα
ΦΤΑΙΕΙ ο έρωτας, φταίει ο στιλίστας, όπως και να 'χουν τα πράγματα, η Ελένη Φουρέιρα παίζει το στιλ στα δάχτυλα. Ειδικά στο μαλλί δεν την προλαβαίνουμε! Στην πρεμιέρα του «Συρανό» εμφανίστηκε με ξανθιά μαλλιά, τα οποία είχε χτενίσει σε ελαφριές μπούκλες τύπου Μπάρμπι και φορώντας παντελόνι με ρίγες, λευκό πουκάμισο και εκκεντρικό σακάκι ριγμένο στους ώμους της. Ενας συνδυασμός που θα λέγαμε ότι της πηγαίνει πολύ, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι -αν κρίνουμε από τις τόσες και τόσες αλλαγές που κάνει- δεν θα το κρατήσει για πολύ. Πάντως, η... αφάνα που είχε όταν έκανε τα πρώτα καλλιτεχνικά βήματά της και τη γνωρίσαμε στο «Just the 2 of us» δεν ήταν και από τα καλύτερά της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα