"Οι γονείς μου ταλαιπωρήθηκαν, πήγαν φυλακή και έφαγαν ξύλο"

Ο γνωστός  συνθέτης και στιχουργός, Γιώργος Θεοφάνους, λίγο πριν από την πρεμιέρα του «Music School» παραχώρησε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και, μεταξύ άλλων, έκανε την αυτοκριτική του αναφορικά με τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ εξομολογήθηκε αν θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Εάν ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του ζητούσε να γράψει τον ύμνο του θα το έκανε; «Μου έχει ζητηθεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, όπως μου έχει προταθεί να συμπεριληφθώ σε ψηφοδέλτια.

Το αρνήθηκα, δεν κάνω εγώ για τέτοια πράγματα. Δεν μπορώ την κοινωνική αηδία κι ας είμαι βαθιά πολιτικοποιημένος. Μην ξεχνάμε ότι έχω γεννηθεί σε ένα μέρος που έχει υποφέρει από την αγγλοκρατία, από διχοτομήσεις και πολέμους. Οι γονείς μου ταλαιπωρήθηκαν, πήγαν φυλακή και έφαγαν ξύλο. Έχω στο πετσί μου κατεγεγραμμένα πολλά πράγματα. Δεν θα άντεχα τη σχέση με κάποιο κόμμα ούτε για δυο ώρες», είπε χαρακτηριστικά.


Τα ΜΜΕ πολλές φορές τον έχουν παρουσιάσει ως έναν άνθρωπο οξύθυμο, καβαλημένο που δεν μασάει τα λόγια του. Ισχύει αυτό; «Η τηλεόραση έχει την τάση να μεγεθύνει τα πράγματα. Το “αμικρό” το κάνει “Ακεφαλαίο”.

Αλλά σαφώς έχω δώσει κι εγώ τροφή, καθώς πολλές φορές ο τρόπος που εκφραζόμουν ήταν έντονος και σε κάποιες περιπτώσεις υπερβολικός. Υπήρχε μια δόση εγωισμού, ξερολισμού και ίσως καβαλήματος. Όμως, με το πέρασμα των χρόνων εξελίσσεται εσωτερικά, οι γωνίες αμβλύνονται και τότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να προβάλλεις την άποψή σου. Έχω προσπαθήσει να κάνω την αυτοκριτική μου και να γίνω πιο καλός άνθρωπος.

Δεν ήθελα τα παιδιά μου να πατούν το όνομά μου στο Youtube και να βλέπουν ακραίες συμπεριφορές γιατί τότε θα ένιωθα διπλά ένοχος. Άλλωστε, αυτή την εποχή που γράφω τη μουσική για τη θεατρική παράσταση “Ηρακλής” στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς, είδα την άλλη όψη των πραγμάτων. Είδα νεαρούς καλλιτέχνες να ξημεροβραδιάζονται στο σανίδι κάνοντας πρόβες και να εξελίσσουν τον εαυτό τους μελετώντας βιβλία», δήλωσε ο ίδιος.

Γιώργος Θεοφάνους: «Οι γονείς μου ταλαιπωρήθηκαν, πήγαν φυλακή και έφαγαν ξύλο»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα