Λάτσιος - Μενεγάκη: Θρίλερ για γερά νεύρα η δικαστική τους διαμάχη

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου μετά και τη νέα αγωγή που κατέθεσε ο διευθυντής Προγράμματος του AΝΤ1, με την οποία ζητεί να μπει πωλητήριο στην πολυτελή βίλα στα Μελίσσια, όπου μένει η γνωστή παρουσιάστρια με τα τρία παιδιά τους.

Παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν και από τις δύο πλευρές για «κατάπαυση του πυρός» και εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης, οι δύο πρώην σύζυγοι θα συναντηθούν και πάλι στα δικαστήρια, αποδεικνύοντας ότι το μεταξύ τους χάσμα είναι αγεφύρωτο.

Η αντιπαράθεση

Ο νέος γύρος αντιπαράθεσης στον οποίο εισέρχεται το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι είναι πιο σκληρός και εξοντωτικός από κάθε άλλη φορά. Και τούτο διότι σε περίπτωση που ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις του ισχυρού άνδρα του ΑΝΤ1, η τηλεπαρουσιάστρια κινδυνεύει να χάσει το σπίτι στο οποίο μένει με τα τρία παιδιά της. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αγωγή που πρόκειται να συζητηθεί στις 7 Οκτωβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (μέρος της οποίας δημοσίευσε χθες το «Πρώτο Θέμα»), ο Γιάννης Λάτσιος ζητεί να πουληθεί με πλειστηριασμό η βίλα των 1.000 τ.μ. στα Μελίσσια, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να πάρει (σε ρευστό) το μερίδιο που του αναλογεί, συγκεκριμένα το 25% από την αγοραστική του αξία.

«Η σύζυγός μου νέμεται και κατέχει και το δικό μου ποσοστό συγκυριότητας επί των κάτωθι περιγραφομένων ακινήτων έναντι μηδενός ανταλλάγματος, ενώ δεν αποδέχεται την εξωδικαστική λύση της μεταξύ ημών κοινωνίας παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής Προγράμματος του AΝΤ1, εννοώντας ως «περιγραφόμενα ακίνητα» τα δύο ενοποιημένα πολυτελή κτίσματα-κατοικίες, μια μεζονέτα και ένα ισόγειο (τα οποία περιλαμβάνουν πισίνα, πέντε υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, έξι αποθήκες, δύο χώρους στάθμευσης κ.ά.), συνολικής εμπορικής αξίας τουλάχιστον 2.490.000 ευρώ.

Από την πλευρά της, η Ελένη Μενεγάκη φέρεται ότι έχει πολλά παράπονα από τον πρώην σύζυγό της, στα οποία πλέον προστίθεται και η εμμονή του να βάλει πωλητήριο στο σπίτι στο οποίο μένει με τα τρία παιδιά τους. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται πως ο Γιάννης Λάτσιος δεν βλέπει τα παιδιά τους ούτε καν τις μέρες που βάσει νόμου δικαιούται, ενώ συμπληρώνει με νόημα πως με τριπλάσιο εισόδημα από το δικό του (ο διευθυντής Προγράμματος του AΝΤ1 έχει ετήσιες αποδοχές της τάξης των 350.000 ευρώ), μεγάλο μέρος των κοινών εξόδων τους βάραινε την ίδια.

Συν τοις άλλοις, η ξανθιά παρουσιάστρια υποστηρίζει ότι μετά τον χωρισμό τους βρήκε άδεια τη θυρίδα με τις κοινές καταθέσεις τους, ενώ, εκτός των 950.000 ευρώ που φέρεται ότι είχε εισπράξει ο Λάτσιος, ζητούσε άλλα 800.000 ευρώ προκειμένου να υποχωρήσει στο θέμα της πώλησης του σπιτιού στα Μελίσσια. Ποσό που κρίθηκε εξωφρενικό από την ίδια, ενώ του αντιπρότεινε να παραιτηθεί του δικαιώματος της διατροφής των 3.000 ευρώ μηνιαίως που δίνει για τα παιδιά! Το πιο σημαντικό πάντως, κατά την Ελένη Μενεγάκη είναι ότι πρότεινε να γράψουν το σπίτι στα τρία παιδιά τους και ο Γιάννης Λάτσιος αρνήθηκε λέγοντας «Θέλω τα λεφτά. Δεν ξέρω αν του χρόνου θα έχω δουλειά»! Από την πλευρά της η Ελένη Μενεγάκη φέρεται ότι είναι έξαλλη από το γεγονός πως τα τρία παιδιά της είναι πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξουν περιβάλλον.

Το χρονικό της άγριας κόντρας μετά τους τίτλους τέλους

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Φεβρουαρίου 2010 όταν το κοινό πληροφορήθηκε το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου. Με μία λιτή ανακοίνωση η «βασίλισσα» της ελληνικής τηλεόρασης και το διευθυντικό στέλεχος του ΑΝΤ1 έριξαν τους τίτλους τέλους στη σχέση τους που επισφραγίστηκε το 2001 με μία εντυπωσιακή γαμήλια τελετή.

Εκτοτε οι σχέσεις του πρώην ανδρόγυνου πέρασαν από σαράντα κύματα. Αν και οι δύο προσπάθησαν πολλές φορές να τα βρουν εξωδικαστικά, συντάσσοντας μάλιστα και ιδιωτικό συμφωνητικό, η άρνηση της Ελένης να προσυπογράψει το έγγραφο της μεταξύ τους συμφωνίας έφερε την «έκρηξη» του Γιάννη Λάτσιου, που τον Φεβρουάριο του 2013 κατέθεσε αγωγή ζητώντας το ποσό του 1.600.000 ευρώ από την παρουσιάστρια. Ακολούθησε νέος γύρος διαπραγματεύσεων, αναβολών, νέων επαφών και πάλι αγωγών από την πλευρά της παρουσιάστριας, με κορύφωση την τελευταία προσφυγή του Γιάννη Λάτσιου στη Δικαιοσύνη, με την οποία ζητεί να πωληθεί το σπίτι τους στα Μελίσσια και να του αποδοθεί το μερίδιο που του αναλογεί.

«Είναι προφανής η πρόφασή του να μου προκαλέσει οικονομική βλάβη, χωρίς να έχει προς τούτο κανένα δικαίωμα» ανέφερε πριν από έναν χρόνο στην αγωγή της η Ελένη Μενεγάκη και συμπλήρωνε, αφήνοντας να διαφανεί ότι η κόντρα τους θα είχε και συνέχεια: «Οταν συμφωνήσαμε να εκδώσουμε το 2010 συναινετικό διαζύγιο δεν ήγειρε καμία αξίωση για συμβολή του σε αποκτήματα. Τότε δεν θεωρούσε ότι είχε τέτοια αξίωση! Μετά δύο χρόνια από την αμετάκλητη λύση του γάμου μας και συγκεκριμένα στις 11-2-2013 υποστήριξε ότι έχει τέτοια αξίωση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα