Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πίστευε στον Αιμίλιο ...

«Να κάνεις πάντα αυτά που πιστεύεις, χωρίς εκπτώσεις» ήταν η συμβουλή που έδινε συχνά η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη στον αγαπημένο της ανιψιό Αιμίλιο, γιο του αδελφού της Αντώνη. Αυτή τη συμβουλή ακολούθησε και ακολουθεί μέχρι σήμερα ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, που εξελέγη δεύτερος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.

Ο 31χρονος δημοσιογράφος και φιλόλογος Αιμίλιος, που ορκίστηκε προχθές, μιλώντας στην «Εspresso» αποκάλυψε πως η αγαπημένη του θεία Αλίκη τού είχε πει όταν εκείνος ήταν 13-14 ετών πως πρέπει να ασχοληθεί με τα κοινά, γιατί είχε εντυπωσιαστεί με τις ιδέες του και τις απόψεις του. «Αν ζούσε σήμερα η θεία Αλίκη, είμαι σίγουρος πως θα με παρότρυνε να συνεχίσω δυναμικά, ρεαλιστικά, με ηθικές αξίες και πάντα χωρίς εκπτώσεις, όπως πολύ συχνά που έλεγε».

Ο νέος δημοτικός σύμβουλος μιλά με συγκίνηση για την Αλίκη, την οποία λάτρευε: «Αν ήταν δίπλα μου, θα μου έδινε δύναμη στη δύσκολη αποστολή που ανέλαβα και να είστε σίγουρος πως θα ήταν δίκαιος κριτής».
[Η Μαίρη Μηλιαρέση, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου και ο Αιμ. Βουγιουκλάκης]
Ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης αναφέρθηκε και στους γονείς του, ιδιαίτερα στον πατέρα του Αντώνη Βουγιουκλάκη που δεν κρύβει την υπερηφάνειά του για την εκλογή του γιου του. Ο Αιμίλιος είναι εκλεγμένο μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, ενώ για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί και βραβευτεί από σωματεία και φορείς της Γλυφάδας.

Η ορκωμοσία των δύο γοητευτικών γυναικών

Δύο γυναικείες παρουσίες, δημοτικές σύμβουλοι, έκλεψαν την παράσταση στην τελετή ορκωμοσίας στο Δημαρχείο Γλυφάδας. Η δημοφιλής ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα τα τελευταία χρόνια ζει στη Γλυφάδα και πάντα ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά, αλλά δεν το είχε πετύχει, αν και είχε προσπαθήσει και άλλη φορά. Ο Γιώργος Παπανικολάου της έδωσε αυτή τη δυνατότητα και η γοητευτική ηθοποιός που αναλαμβάνει δράση δηλώνει αποφασισμένη να αγωνιστεί για να αλλάξει η Γλυφάδα.

Η Μαίρη Μηλιαρέση το 1983 κατέκτησε τον τίτλο της Β' Μις Ελλάς, όμως άφησε το μόντελινγκ για την τηλεόραση και την τελευταία για την οικογένειά της. Τα τελευταία χρόνια η Μαίρη Μηλιαρέση έχει ανοίξει δική της επιχείρηση στη Γλυφάδα και πέτυχε να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος.

Στην τελετή ορκωμοσίας βρέθηκαν εκτός από εκατοντάδες Γλυφαδιώτες, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και στενοί φίλοι του πρώην ευρωβουλευτή και νυν δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Ομως ο 37χρονος δήμαρχος συγκινήθηκε με την παρουσία της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία δεν κρύβει την εκτίμησή της στον κ. Παπανικολάου, τον οποίο έζησε ως ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες.

Την ακολουθία του αγιασμού και την ορκωμοσία που ακολούθησε τέλεσε ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, με τον οποίο είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία στο τέλος της εκδήλωσης οι δύο υπουργοί.

Ο «ιππότης» υπουργός Δημοσίας Τάξης Βασίλης Κικίλιας

Στην τελετή ορκωμοσίας έφτασε με μικρή καθυστέρηση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συνδέεται με ισχυρή φιλία με τον νέο δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου. Ο κ. Κικίλιας προσερχόμενος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονταν εκτός και εντός του δημαρχιακού μεγάρου.

Ο υπουργός, αφού μπήκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας, πρόσεξε πως μια ηλικιωμένη κυρία στεκόταν όρθια, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο κάθισμα.
[Ο Βασίλης Κικίλιας]
Είδε πως υπήρχε μια κενή πολυθρόνα που προοριζόταν για κάποιον επίσημο και χωρίς δεύτερη σκέψη ο πανύψηλος υπουργός σήκωσε στα χέρια του το βαρύ κάθισμα -προς έκπληξη όλων- και το μετέφερε χαμογελαστός μερικά μέτρα πιο πέρα, προς την ηλικιωμένη κυρία, η οποία τον ευχαρίστησε, μόλις ξεπέρασε την ευχάριστη έκπληξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα