Η μοναχική ζωή της Ναταλίας Λιονάκη

Στην Κρήτη, στο Παγκράτι, στο Αλεποχώρι και οπουδήποτε την πάει ο... δρόμος του Θεού. Η Ναταλία Λιονάκη -μια «μοναχή της πόλης», όπως την αποκαλούν όσοι τη γνωρίζουν καλά- κυκλοφορεί «αθόρυβα» ανάμεσά μας! Φορώντας μαύρα ρούχα (σαν ράσα) και με μαζεμένα τα μαλλιά της (σε κότσο) δεν θυμίζει την εντυπωσιακή κοπέλα την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις συμμέτοχες της σε παλαιότερες αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές. Η άλλοτε λαμπερή ηθοποιός που πριν από περίπου πέντε χρόνια εγκατάλειψε την κοσμική ζωή προκειμένου να γίνει μοναχή σε μοναστήρι της Κρήτης (κάτι που τελικά δεν την άφησε να κάνει η μητέρα της που της ζήτησε να επιστρέψει κοντά της, επικαλούμενη λόγους υγείας) πριν από λίγο καιρό άφησε το «στίγμα» της στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην πρωτεύουσα.

Περιοχή όπου βρίσκεται κι ένα συγκεκριμένο μαγαζί στο οποίο πηγαίνει για να τυπώνει σε υφάσματα (καμβάδες) σχέδια κεντημάτων.

«Η σημερινή Ναταλία Λιονάκη δεν έχει καμία σχέση με την ηθοποιό με τα κατακόκκινα μαλλιά, την οποία γνωρίσαμε μέσα από δημοφιλείς σειρές. Οταν την πρωτοείδαμε, νομίσαμε αρχικά πως πρόκειται για κάποια καλόγρια, αφού είναι ντυμένη στα μαύρα με μακριά φούστα και μανίκια, αλλά χωρίς μαντίλι στο κεφάλι. Μετά καταλάβαμε πως ήταν η γνωστή ηθοποιός. Ερχεται εδώ γιατί έχει βρει τα κατάλληλα μηχανήματα που τυπώνουν -πάνω σε καμβά- διάφορα σχέδια για κέντημα. Είναι πολύ διακριτική και λιγομίλητη. Κάνει αθόρυβα τη δουλειά της και φεύγει. Δεν θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της» λέει στην «Espresso» άτομο που την έχει συναντήσει δυο τρεις φορές στο συγκεκριμένο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ναταλία τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τα κεντήματα προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην. Η ίδια αποφεύγει να δίνει εξηγήσεις για το τι κάνει στη ζωή της και όταν κάποιος τη ρωτήσει πώς ζει σήμερα, η απάντησή της εκφράζεται μόνο με μια ματιά της, με αυτό το γαλήνιο καταπράσινο βλέμμα της που πλέον κυριαρχεί στην όψη της.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 η είδηση ότι η ανερχόμενη ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη εγκατέλειψε (έτσι ξαφνικά) τα πάντα προκειμένου να κλειστεί σε μοναστήρι στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης έσκασε σαν βόμβα στον χώρο της showbiz. Το θέμα απασχόλησε για καιρό τα media και πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν η μητέρα της κατήγγειλε δημόσια τον ηγούμενο Απόστολο (επικεφαλής της μονής, η οποία ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερσονήσου) για προσηλυτισμό και οικονομική εκμετάλλευση της κόρης της. Από την πλευρά του, ο πατέρας Απόστολος ισχυριζόταν πως γνώρισε τη Ναταλία όταν είχε επισκεφτεί με συναδέλφους της τη Μονή Ανωπόλεως (όπου ήταν τότε ηγούμενος), σημειώνοντας στις συνεντεύξεις που είχε δώσει τότε πως δεν υπήρχε κανένα θέμα προσηλυτισμού και πως ήταν καθαρά δική της απόφαση να ακολουθήσει τον μοναχισμό.

Συγκεκριμένα είχε πει: «Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι, επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε». Οσο για τους ισχυρισμούς της μητέρας της περί των χρημάτων που πήρε η κόρη της από την οικία της, ο αποκαλούμενος «πνευματικός» της ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ στη μονή. Ούτε ανάληψη χρημάτων έκανε, ούτε πήρε από το σπίτι της αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, όπως ελέχθη». Αναφερόμενος δε στην καθημερινότητα της ηθοποιού στο μοναστήρι, είχε δηλώσει πως ήταν πολύ ήρεμη και χαρούμενη. Σημείωνε μάλιστα πως η Ναταλία είχε χαρίσει όλη τη λαμπερή γκαρνταρόμπα της και τα υπόλοιπα υπάρχοντά της σε φίλες της και είχε κρατήσει μόνο τα βιβλία της, τα οποία πρόσφερε στη βιβλιοθήκη της μονής.

Τελικά, λίγους μήνες αργότερα (στις αρχές του 2010) και μετά τις δημόσιες παραινέσεις της μητέρας της (η οποία έφτασε μέχρι το σημείο να πηδήξει από τα κάγκελα της μονής για να τη συναντήσει) η ηθοποιός επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι. Από τότε έως σήμερα η Ναταλία Λιονάκη δεν έχει μιλήσει δημόσια για όσα συνέβησαν και τους λόγους που την οδήγησαν εκεί. Μόνο διάσπαρτες πληροφορίες ακούγονται κάπου κάπου από ανθρώπους που τη συναντούν και την αναγνωρίζουν. Αλλοτε τη βλέπουν να κινείται στο Παγκράτι (όπου βρίσκεται το πατρικό της σπίτι), άλλοτε στο Αλεποχώρι (όπου λέγεται πως είναι το εξοχικό της κι εκεί ζει με τη μητέρα της). Συχνά πυκνά εμφανίζεται και σε διάφορα μοναστήρια, όπως αυτό του Αγίου Ιωάννη στα Μέγαρα (όπου λέγεται ότι είχε ζητήσει καταφύγιο, αλλά δεν τη δέχτηκαν λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που είχε πάρει το θέμα της) και του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη στάση της δείχνει ότι ακολουθεί τον δικό της μοναχικό δρόμο και δεν επιθυμεί ενοχλητικές... παρεμβάσεις στις προσωπικές επιλογές της.

Οι σπουδές και η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση

Η Ναταλία Λιονάκη γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις θεατρικές σπουδές της στο Εθνικό Θέατρο, πήρε πτυχίο Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μεγάλη αγάπη που είχε από μικρή στις σπουδές την οδήγησε στο να παρακολουθήσει στη συνέχεια διάφορα σεμινάρια για την τέχνη, την παιδαγωγική, τη γλωσσολογία, τη λαογραφία και την ερμηνεία του αρχαίου δράματος. Στα ενδιαφέροντά της ήταν πάντα και η μουσική (την οποία σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Κανατσούλη), αλλά και ο χορός, η γυμναστική, το μπάσκετ, το βόλεϊ και η κολύμβηση.

Με το γνώριμο κατακόκκινο look των μαλλιών της, το οποίο κράτησε σε όλη τη διάρκεια της σύντομης καλλιτεχνικής καριέρας της, η ηθοποιός έκανε το 2003 την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της στην καθημερινή σειρά του Mega «Φιλοδοξίες» (υποδύθηκε με επιτυχία τη «Θάλεια Ιωαννίδου», πρώην μοντέλο και αρχισυντάκτρια του περιοδικού μόδας «Rouge»). Στη συνέχεια συμμετείχε και σε άλλα δημοφιλή σίριαλ, όπως τα «40 κύματα», «Η ώρα η καλή», «Ζωή ξανά» και «Βέρα στο δεξί». Από θεατρικής πλευράς είχε συνεργαστεί με τον Σταμάτη Φασουλή στην παράσταση «Το τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές» (την περίοδο 2006-2007), ενώ το 2008 βγήκε στις αίθουσες η ταινία του Θανάση Αντωνίου «Deep End» στην οποία κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από προσωπικής πλευράς, η ηθοποιός στο παρελθόν διατηρούσε δεσμό με τον συνάδελφό της Μάριο Ιορδάνου και αρχικά η απόφασή της να μπει σε μοναστήρι είχε δικαιολογηθεί εξαιτίας του χωρισμού τους. Ωστόσο η ίδια, προκειμένου να ξεδιαλύνει τις φήμες που... οργίαζαν, υποστήριξε κάποια στιγμή ότι δεν είχε καμία ερωτική απογοήτευση με τον Μάριο Ιορδάνου και ότι χώρισε μαζί του πολύ φιλικά.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα