Under The Skin: Η μελαχρινή και μυστηριώδης Σκάρλετ Γιόχανσον!

Η Σκάρλετ Γιόχανσον έβαψε τα μαλλιά της μαύρα και πρωταγωνιστεί στο «Under the Skin» του Τζόναθαν Γκλέιζερ το οποίο, λίγο πριν από την πρεμιέρα του στη Βενετία, μας τραβάει το ενδιαφέρον με ένα αινιγματικό, πραγματικά αλλόκοτο τρέιλερ, που μας φέρνει στο νου το σύμπαν του Ντέιβιντ Λιντς.

Εικόνες που περνούν από μπροστά μας σαν κομμάτια ενός μυστηριώδους παζλ, δύσμορφοι νάνοι, δρόμοι που οδηγούν στο άγνωστο, παράξενα τούνελ, κοντινά πλάνα στις κόρες των ματιών κι ένας κόσμος ανάμεσα σε πραγματικότητα και παραισθήσεις που περιμένει τον θεατή να τον ξεκλειδώσει.

Η ιστορία, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Μάικλ Φέιμπερ, αφηγείται την εμπειρία μιας σέξι ανθρωπόμορφης φιγούρας από το διάστημα που έρχεται απεσταλμένη της φυλής της στη γη για να παρασύρει στον πλανήτη της υποψήφια θύματα, προορισμένα να γίνουν τροφή των εξωγήινων.

Η ηρωίδα, με όπλο τη σεξουαλικότητα, γοητεύει τα θύματά της και τα παρασύρει σε απόμερους δρόμους και τοποθεσίες, αλλά στην πορεία αρχίζει να κατανοεί το μεγαλείο του ανθρωπισμού, να συμπονά τη λεία της και να συγκρούεται με όποια στερεότυπα αντιπροσώπευαν μέχρι τώρα για το είδος της οι άνθρωποι.

Αυτή η ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλληγορία για την ανθρωποφαγία του καπιταλιστικού συστήματος, διαθέτει στοιχεία θρίλερ, ρομαντικού δράματος και δυστοπικής sci-fi περιπέτειας και ελπίζουμε ότι «κάτω από το δέρμα» της κρύβει κάτι που αξίζει να δει κανείς πιο προσεκτικά.

e-go.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα