Υρώ Μανέ: Φοβήθηκα για τη σωματική μου ακεραιότητα

Ύβρεις, βία και φόβος κυριάρχησαν στο Δ.Σ. του Σωματείου Ηθοποιών», δηλώνει η πρόεδρός του, Υρώ Μανέ.

Η ηθοποιός περιγράφει την επεισοδιακή τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. «Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από έναν μήνα έφτασε στα χέρια της εντολή από το ΣΔΟΕ αναφορικά με οικονομικό έλεγχο που διενεργείται σε όλα τα σωματεία τα οποία χρηματοδοτούσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Η εισαγγελική παραγγελία, που εκκρεμεί από το 2008, αφορά έλεγχο των οικονομικών του ΣΕΗ (περίπου 240.000 ευρώ) για τα έτη 2003-2006, περίοδο κατά την οποία προήδρευσε και η κ. Λίλα Καφαντάρη. «Η ένταση ξεκίνησε όταν άρχισε να επικρατεί η κακή συνδικαλιστική τακτική. Μία από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, η ΔΕΗ, που διοικούσε τα προηγούμενα 14 χρόνια, με επικεφαλής τώρα την κ. Καφαντάρη, έχει δημιουργήσει ένταση επειδή είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος του ΣΔΟΕ. Εγώ δυστυχώς, λόγω της τωρινής μου θέσης, έχω βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, χωρίς να έχω την παραμικρή ανάμειξη στο θέμα. Το μόνο που με αφορά είναι η έγκαιρη παράδοση των εγγράφων του ΣΕΗ που έχουν ζητηθεί για τον έλεγχο» τόνισε στο Secret.

Η Υρώ Μανέ περιγράφει με απέχθεια τον επιθετικό και υβριστικό τρόπο με τον οποίο κάποιοι συνάδελφοί της επέλεξαν να συγκρουστούν με τους αντιπάλους τους. «Στη συνεδρίαση μαζεύτηκαν υποστηρικτές της ΔΕΗ και έκαναν φασαρία. Όλα έγιναν κάτω από το κράτος των ύβρεων, της βίας και του φόβου. Νιώθω πάντα απέχθεια για γεγονότα βίας και τέτοιου είδους πολιτική αντιπαράθεση. Πάντα το λέω "ο συνδικαλισμός δεν είναι για να πετάμε καρέκλες". Έληξε κακήν-κακώς το συμβούλιο. Φοβήθηκα για τη σωματική μου ακεραιότητα. Φώναζα, αλλά δεν ακουγόμουν, γιατί στην αίθουσα γινόταν μεγάλος χαμός. Και αναγκαστήκαμε όλοι να αποχωρήσουμε για να μη γίνουν χειρότερα. Εγώ οφείλω να δώσω στο ΣΔΟΕ τα στοιχεία που μου ζήτησε. Όταν υπάρχει μια διένεξη και μπαίνουν στο σωματείο διάφορα άτομα, δήθεν για να παρακολουθήσουν ένα πάρα πολύ κρίσιμο Δ.Σ., και δημιουργείται σαματάς μετά ύβρεων, τότε το ΣΕΗ δυστυχώς απαξιώνεται. Τα τελευταία 2 χρόνια, η ΔΕΗ βγαίνει με μπροσούρες και λίβελους και καταγγέλλει όλες τις ενέργειές μας».

gossip-tv.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα