Η τραγική ιστορία του ηθοποιού από τον "Χριστό ξανασταυρώνεται"

Ο Αλέξης Γκόλφης έγινε γνωστός από τη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» όπου είχε τον ρόλο του Ιησού. Ο ίδιος γεννήθηκε το 1948 και ασχολήθηκε μόλις από την ηλικία των 25 ετών.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς ο ηθοποιός ξεκίνησε τις καταχρήσεις και τις ναρκωτικές ουσίες. Όλη αυτή η κατάσταση τον οδήγησε γρήγορα να ζει στον δρόμο και να είναι ρακοσυλλέκτης. Αργότερα βρήκε στέγη και εμφανίστηκε σε ριάλιτι ενώ το 2006 δήλωσε: «Ζω αξιοπρεπώς, αλλά πολύ δύσκολα, με 1.000 ευρώ το χρόνο που μου έδωσε ως επίδομα το υπουργείο Πολιτισμού, έχω κάνει κατάληψη σε ένα παλιό σπίτι, τρώω από το συσσίτιο του Αγίου Λουκά. Δεν πιστεύω στην κατάρα των ηθοποιών που έπαιξαν τον Χριστό. Τα λεφτά δεν τα υπολόγισα ποτέ, τα είχα, όταν άνοιξα τα δύο μπαρ στο Κολωνάκι. Μετά τα έχασα όλα. Ίσως να με βοηθήσει ο Θεός, που τον πλησίασα στο σίριαλ, να στηριχτώ ξανά στα πόδια μου».

Ένα μόλις χρόνο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, ωστόσο έμεινε επί μήνες στα αζήτητα του νεκροτομείου, μέχρι που η ΕΡΤ αποφάσισε να πραγματοποιήσει την κηδεία του με δικά της έξοδα.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα