Στάθης Ψάλτης: Το παίζω φτωχός και ανήμπορος!

Εγινε «φτωχός» και «ανήμπορος» για τις ανάγκες ενός «ρόλου» που θα τον ταύτιζε με τον ταλαίπωρο -από το μνημόνιο και την οικονομική ύφεση- Ελληνα! Σοκ προκάλεσε η εξομολόγηση του Στάθη Ψάλτη πριν από λίγο καιρό, ο οποίος -ούτε λίγο ούτε πολύ- παραδεχόταν πως δεν έχει να φάει.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη δημιουργεί η δήλωση του δημοφιλούς κωμικού στην «Εspresso», πως «τελικά δεν πεινάει» και πως αυτά που είπε δημόσια ήταν γιατί ήθελε να εκφράσει τη φωνή και την οργή του λαού, ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα!

Πριν από λίγες μέρες ο Στάθης Ψάλτης, παρεμβαίνοντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, είπε μεταξύ άλλων πως «εγώ αυτή τη στιγμή πεινάω. Δεν έχω δουλειά. Δεν έχω τίποτα».

Μια «εξομολόγηση» που έκανε τον γύρο των ΜΜΕ και πιο πολύ του διαδικτύου, δημιουργώντας μεγάλη θλίψη στον κόσμο και τους θαυμαστές του για τη... δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο καλλιτέχνης.

Ομως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο ίδιος στην πρόσφατή μας συνάντηση, όχι μόνο δεν είναι φτωχός και ανήμπορος, αλλά τα περνάει μια χαρά!

«Ελα καλέ, τι είναι αυτά που λες;» μας είπε γελώντας ο αξιόλογος ηθοποιός, μόλις τον ρωτήσαμε αν τελικά είναι τόσο χάλια τα οικονομικά του ώστε δεν έχει να φάει - σύμφωνα πάντα με όσα είχε αναφέρει δημόσια εκείνος. Συνεχίζοντας στο ίδιο χαλαρό ύφος, ο ηθοποιός ανέτρεψε τα προηγούμενα λεγόμενά του.

«Είμαι σε πάρα πολύ καλή φάση. Απλώς με τα μνημόνια και με αυτή την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στον κόσμο εγώ έγινα ένα με όλους αυτούς που πεινάνε και είπα κι εγώ πως πεινάω. Δηλαδή ήμουν σαν τη φωνή του λαού για να εκφράσω την οργή του. Από εκεί και πέρα, αυτά που είπα παρεξηγήθηκαν. Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά, περνάω πολύ καλά -όχι βέβαια ότι ζω βασιλικά-, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, να ησυχάσουν οι φίλοι μου που ανησύχησαν».

Να πούμε ότι λίγες μέρες μετά τη δήλωση περί... πείνας του Στάθη Ψάλτη υπήρξε μία ακόμη παρεξήγηση, με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Κύπριος τηλεοπτικός παραγωγός τον κατηγόρησε ότι αθέτησε τη συμφωνία που είχε κάνει μαζί του.

«Ενώ μιλήσαμε το προηγούμενο βράδυ και μας έδωσε τα στοιχεία για να κάνουμε check in για την πτήση, το επόμενο πρωί λάβαμε ένα μήνυμα από τον ίδιο το οποίο έλεγε ότι, λόγω πολλών υποχρεώσεων, δεν θα μπορέσουν να τελικά να έρθουν (με τη σύζυγό του). Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσες υποχρεώσεις μπορεί να γεννήθηκαν από το προηγούμενο βράδυ μέχρι το πρωί, λυπούμαστε για την όλη συμπεριφορά του εν λόγω ηθοποιού» δήλωσε ο υπεύθυνος της High Light Production, Γιάννος Σαββίδης, σε κυπριακή ιστοσελίδα.

Εμείς ζητήσαμε από τον Στάθη Ψάλτη να δώσει τη δική του απάντηση για το θέμα. «Με πήρε τηλέφωνο ένας Γιάννης, ούτε το επίθετό του δεν ξέρω κι έτσι τον έχω καταχωρήσει και στο τηλέφωνό μου, και μου λέει: “Είμαι σκηνοθέτης, παραγωγός,συγγραφέας, ηθοποιός είμαι εκείνο είμαι τ' άλλο”. Τον ρωτάω τι θέλει και μου λέει ότι πρόκειται να κάνει ένα σίριαλ, στο οποίο επιθυμεί να παίξω κι εγώ τον ρόλο ενός ναυαγού.

Κάποια στιγμή του ζήτησα να μου στείλει τα κείμενα και μου απάντησε ότι “δεν χρειάζεται, γιατί θα το γυρίσουμε εδώ στην Κύπρο, δεν είναι δύσκολα τα λόγια, θα τα μάθεις”. Με αυτή την απάντηση κατάλαβα ότι... κάτι γίνεται και παίρνω τηλέφωνο τρεις φίλους μου σκηνοθέτες σε κυπριακά κανάλια και μου δίνουν τις πληροφορίες ότι αυτός ο άνθρωπος “είναι φλύαρος, ψεύτης, φέρνει ανθρώπους από την Αθήνα, τους βγάζει φωτογραφίες, γράφουν οι εφημερίδες, τα περιοδικά και μετά δεν γίνεται τίποτα”. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη μου, του είπα τρεις μέρες προτού κατέβω στην Κύπρο ότι δεν έρχομαι».

Η νοσηλεία σε κλινική έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο


Μια άγνωστη περιπέτεια που είχε με την υγεία του αποκάλυψε ο Στάθης Ψάλτης. Ο αγαπημένος κωμικός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, γεγονός το οποίο γνώριζαν μόνο η σύζυγός του Χριστίνα, πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον, καθώς και ο Λάκης Λαζόπουλος.

«Δεν έδωσα δικαίωμα σε κανέναν. Κανείς δεν έμαθε τίποτα και ούτε επρόκειτο να το μάθει. Ηταν κάτι που έμεινε μεταξύ εμού, της γυναίκας μου και του περιβάλλοντός μου. Ο μόνος που το γνώριζε ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, δεν ξέρω πώς και από πού. Βρήκε σε ποια κλινική ήμουν και μου έστειλε μια ωραία ανθοδέσμη με όμορφα λόγια» δήλωσε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο όμως ξεπέρασε σύντομα. «Δεν μπορούσα να περπατήσω, να μιλήσω.

Κινήθηκα χωρίς φυσικοθεραπείες. Υστερα από ένα μήνα πήγα στο θέατρο και έπαιξα ένα σκληρό μονόλογο. Είναι να μη σου έρθει. Ετυχε, πέρασε, τώρα είμαι πολύ καλά. Πάντως κατάλαβα εκείνη την ώρα πόση αξία έχει η ζωή και πόσο μάταια είναι όλα».

Περιοδεία με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη για τρεις μεγάλους πρωταγωνιστές


Τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της κωμωδίας -και όχι μόνο- ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν το καλοκαίρι σε αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα μια από τις καλύτερες κωμωδίες του Αριστοφάνη. Ο Κώστας Βουτσάς, η Αννα Φόνσου και ο Στάθης Ψάλτης, έχοντας στο πλευρό τους τον επίσης ταλαντούχο κωμικό Τάκη Βαμβακίδη, ανεβάζουν τον «Πλούτο» με το Θέατρο Νότιου Αιγαίου. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει στις 17 Ιουνίου στη Ρόδο, όπου θα παιχτεί για τρεις μέρες.

Την παράσταση, η οποία είναι σε μετάφραση του Κώστα Γεωργουσόπουλου, θα σκηνοθετήσει ο Ζαχαρίας Αγγελάκος, που είναι και ο παραγωγός, ενώ θα συμμετάσχει και ως ηθοποιός. «Είναι μια πάρα πολύ ωραία δουλειά» λέει στην «Εspresso» ο Κώστας Βουτσάς,  ο οποίος θα υποδυθεί τον Πλούτο. «Αυτό που με γοητεύει είναι το γεγονός ότι παίζουμε Αριστοφάνη, έναν μεγάλο κλασικό συγγραφέα που πάντα είναι σύγχρονος και επίκαιρος. Χαίρομαι ιδιαίτερα για όλους τους συναδέλφους μου που θα συμμετάσχουν σε αυτή την παράσταση και ειδικά για τον Στάθη, ο οποίος είναι γεννημένος αριστοφανικός ηθοποιός» συνεχίζει.

Η Αννα Φόνσου, η οποία κρατάει στο έργο τον ρόλο της Πενίας, δεν κρύβει τη χαρά της που ύστερα από αρκετά χρόνια θα βρεθεί να παίζει ξανά με έναν μεγάλο θίασο, μαζί με αγαπημένους ηθοποιούς της κωμωδίας. «Η “περιουσία” μου ως ηθοποιός είναι οι μεγάλοι κωμικοί που συνεργάστηκα μαζί τους στο σινεμά και το θέατρο» τονίζει η ίδια. Οσο για τον Στάθη Ψάλτη, μας λέει ότι «θα υποδυθώ τη γριά και... ξεδοντιάρα Ελλάδα που όλο πληρώνει νταβατζήδες για να την “π... νε” στο τέλος».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα