Ο Γιώργος Κιμούλης άσπρισε και έγινε τραπεζίτης

Φόρεσε το κοστούμι του, «άσπρισε» τα μαλλιά του, άλλαξε όψη με τη βοήθεια του μακιγιάζ και ανέβηκε στο σανίδι για να υποδυθεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ήρωες του ιψενικού ρεπερτορίου. Ο Γιώργος Κιμούλης γνωρίζει καλά το παιχνίδι των μεταμορφώσεων.

Αλλωστε, πρόσφατα είχε «μεταλλαχθεί» για τις ανάγκες του ρόλου ενός ηλικιωμένου πρώην διάσημου ηθοποιού στο έργο «Απλά περίπλοκος». Ούτε και τώρα δεν διστάζει να μεταμορφωθεί σε... κάποιον άλλο. Από την προσεχή Πέμπτη θα ενσαρκώσει τον παθιασμένο με την εξουσία τραπεζίτη Μπόρκμαν σε μια παραγωγή αξιώσεων, που φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του Σταμάτη Φασουλή.

Μετά την επιβλητική του ερμηνεία ως «Μήδεια» το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο γοητευτικός ηθοποιός επανέρχεται με ένα δυνατό κείμενο, το οποίο -αν και γραμμένο το 1896- παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και καυστικό μέχρι και σήμερα. Το έργο, που θα ανέβει στο θέατρο Δημήτρης Χορν, θίγει με περίτεχνο τρόπο την ανάγκη και την αγωνία του ανθρώπου για εξουσία σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλευρό του Κιμούλη εμφανίζονται η Πέμη Ζούνη, η Σμαράγδα Σμυρναίου, η Αμαλία Νίνου, καθώς κι άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα