Ο πρίγκιπας Αλβέρτος δεν συμφωνεί με την ταινία "Γκρέις του Μονακό"

Η ταινία "Η Γκρέις του Μονακό"  η οποία θα προβληθεί στις αίθουσες του χρόνου, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Nicole Kidman, στον ρόλο της Γκρέις Κέλι, δεν είχε και την καλύτερη αποδοχή από τον  Πρίγκιπα του Μονακό, Αλβέρτο.
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος ο Β' με δήλωσή του τονίζει ότι το φιλμ δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση βιογραφική ταινία, αφού, όπως ο ίδιος αναφέρει, βασίζεται σε φανταστικά γεγονότα, Σε αυτό οι παραγωγοί απαντούν πως ο σκοπός τους ήταν εξ'αρχής να φτιάξουν ένα έργο φαντασίας και όχι μια ιστορική ταινία.
Το παλάτι, όχι μόνο δε συμφώνησε απόλυτα με το περιεχόμενο του φιλμ, σύμφωνα με τον Αλβέρτο,  αλλά έστειλε και επιστολή, ζητώντας να γίνουν αλλαγές στην ταινία. Από τη μεριά τους, οι κινηματογραφικοί παραγωγοί δήλωσαν ότι, παρόλο που δεν προέβησαν σε όλες ακριβώς τις αλλαγές, έλαβαν υπόψη τους τις περισσότερες.
"Η πριγκιπική οικογένεια επιθυμεί να τονίσει το γεγονός πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για μια κινηματογραφική βιογραφία. Αφηγείται μια ξαναγραμμένη και χωρίς λόγο ωραιοποιημένη σελίδα από την ιστορία του Πριγκιπάτου του Μονακό και της οικογένειάς του" λέει η βασιλική οικογένεια
Θυμίζουμε πως η διάσημη ηθοποιός σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 1982, σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Το παλάτι δήλωσε πως «εξεπλάγη» όταν έλαβε το σενάριο της ταινίας, αφού ουδέποτε ενεπλάκη σ' αυτό το σχέδιο. Μάλιστα, πρόσθεσε πως υπέβαλε στους παραγωγούς σειρά αιτημάτων για αλλαγές, αλλά δεν λήφθηκαν υπόψη. Αρα «πώς υπονοούν ότι έχουν την υποστήριξή μας;».

Ο παραγωγός της ταινίας, Πιερ Ανζ λε Πογκάμ, ανταπάντησε πως πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας και πως κάποια από τα αιτήματα του παλατιού λήφθηκαν υπόψη, αλλά όχι όλα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα