Rolling Stones: Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Αποθέωση... Δεν υπάρχει άλλη λέξη που να περιγράφει καλύτερα την επιστροφή και την υποδοχή των Rolling Stones στη σκηνή της «O2 Arena» στο Λονδίνο. Οι γερόλυκοι της ροκ απέδειξαν ότι ο χρόνος δεν έχει επηρεάσει ούτε τη φωνή, ούτε την ενέργεια, ούτε και τον ενθουσιασμό τους. Με την ίδια διάθεση που είχαν πριν από πενήντα χρόνια στην πρώτη τους εμφάνιση μπροστά στο κοινό, επέστρεψαν και πάλι ενώπιον των θερμών θαυμαστών τους για μια ανεπανάληπτη συναυλία!

Πρωτοστάτης, όπως πάντα, ο Μικ Τζάγκερ που έδωσε τον παλμό ανοίγοντας τη συναυλία με το τραγούδι «I wanna be your man». Φορώντας ένα ασπρόμαυρο σακάκι και ίδιου χρώματος καπέλο, ο 69χρονος τραγουδιστής ξεσήκωσε από τις θέσεις τους τους 20.000 φαν που είχαν κατακλύσει το στάδιο. Το υπερθέαμα διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες και στη γιγαντιαία σκηνή τα μέλη του συγκροτήματος τα έδωσαν όλα. Μάλιστα, ο Μικ Τζάγκερ, ο Ρόνι Γουντ, ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Τσάρλι Γουάτς ενώθηκαν -για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια- με το πρώην μέλος του συγκροτήματος, τον μπασίστα Μπιλ Γουάιμαν.

Το «παρών» έδωσε και η ντίβα της αμερικανικής r’n’b Μέρι Μπλάιτζ που ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε με τον Τζάγκερ το ντουέτο «Gimme shelter», ενώ ο σπουδαίος κιθαρίστας της ροκ Τζεφ Μπεκ ενώθηκε για λίγο με το κουαρτέτο ερμηνεύοντας το τραγούδι «I'm going down». Η εμφάνιση αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά πέντε συναυλιών που σηματοδοτούν την 50ή επέτειο των Rolling Stones, στο πλαίσιο μιας περιοδείας με το όνομα «50 χρόνια και δεν έχει τελειώσει». Μια δεύτερη συναυλία έχει προγραμματιστεί γι’ αυτή την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο, ενώ άλλες τρεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο Νιούαρκ και το Νιου Τζέρσεϊ.

Μαύρη αγορά στα εισιτήρια

Με τα εισιτήρια στο χέρι έμειναν τα πρακττορεία που επεδίωξαν να επωφεληθούν τα μέγιστα από την επιστροφή των Rolling Stones στη σκηνή. Οσοι είχαν σπεύσει να αγοράσουν εισιτήρια για να τα μεταπουλήσουν στη συνέχεια σε φουσκωμένη τιμή μέσω Ιντερνετ είδαν το μεγαλεπήβολο σχέδιό τους να στέφεται με απόλυτη αποτυχία. Ακόμη και οι πιο ορκισμένοι θαυμαστές του συγκροτήματος αρνήθηκαν να μπουν στη λογική της μαύρης αγοράς, με αποτέλεσμα η πολυσυζητημένη συναυλία να μη γίνει sold out. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Μικ Τζάγκερ αστειεύθηκε ακόμη και με όσους είχαν αγοράσει τα πιο φθηνά εισιτήρια της βραδιάς -κατά γενική ομολογία ακόμη και αυτά ήταν ακριβά- λέγοντας: «Είστε καλά όσοι κάθεστε στις φθηνές θέσεις; Δεν ήταν και τόσο φθηνές τελικά, ε;»

Χρήμα με... ουρά

Οι Rolling Stones θα πρέπει να νιώθουν... «Satisfaction» με τα 24.000.000 ευρώ που εκτιμάται να τους αποφέρει η μίνι τουρνέ με τις πέντε συναυλίες τους. Οι γερόλυκοι της ροκ ήδη από την πρώτη κιόλας συναυλία στην «O2 Arena» στο Λονδίνο αποζημίωσαν τους θεατές τους δίνοντάς τους θέαμα που άξιζε τα 110 έως 463 ευρώ που κόστιζε κάθε εισιτήριο. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την προώθηση της τουρνέ πρέπει κατά μέσο όρο να βγάλει 256 ευρώ ανά εισιτήριο, μόνο για να καλύψει την αμοιβή του διάσημου συγκροτήματος. «Οι Rolling Stones γνωρίζουν ότι τα εισιτήρια είναι ακριβά, αλλά είναι σίγουροι ότι φεύγοντας από τη συναυλία οι θαυμαστές τους θα νιώσουν ότι άξιζαν τα χρήματα που έδωσαν» δήλωνε όλες τις προηγούμενες μέρες εκπρόσωπος του συγκροτήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα