Ο καρκίνος νίκησε τη βασίλισσα της ομορφιάς

Το στέμμα της ομορφιάς αλλά και τα νιάτα της δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να την προστατέψουν από την τραγική της μοίρα.

Η πρώην Μις Βενεζουέλα, Εύα Εκβάλ, σε ηλικία μόλις 28 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή ύστερα από μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Η πρώην βασίλισσα της ομορφιάς, η οποία ήταν μητέρα ενός παιδιού, πέθανε στο Χιούστον αφού είχε επιδείξει «απίστευτη ψυχραιμία και κουράγιο», όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Η Εύα Εκβάλ, που διαγνώστηκε με την ασθένεια το 2010 και έκτοτε συμμετείχε σε καμπάνιες για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στην ασθένεια, είχε στεφθεί Μις Βενεζουέλα το 2000 και ήταν τρίτη αναπληρωματική στο Μις Υφήλιος το 2001. Επίσης, είχε δουλέψει ως ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια.

«Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που έκανες σε τόσο λίγο χρόνο» ήταν το μήνυμα που έγραψε για να τιμήσει τη μνήμη της η SenosAyuda, οργάνωση κατά του καρκίνου του μαστού, στην ιστοσελίδα της.

Η Εκβάλ πράγματι ευαισθητοποίησε πολύ κόσμο με το βιβλίο της, «Fuera de Foco» («Εκτός στόχου»), που κυκλοφόρησε μες στο 2011 και το οποίο αποτελεί ένα είδος χρονικού της μάχη που έδινε η καλλονή με τον καρκίνο του μαστού. Τα κείμενα είναι της ίδιας, ενώ συνοδεύονται από φωτογραφίες της απ' όλη τη διάρκεια της μάχης που έδωσε.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα