Χωρο - χρονικός μανδύας θα εξαφανίζει γεγονότα!

Και μετά φταίει ο κόσμος που μερικούς επιστήμονες τους αποκαλεί «τρελούς». Έχουμε ακούσει για τον «αόρατο μανδύα» που τον φοράς και εξαφανίζεσαι, αλλά για «χωρο-χρονικό μανδύα», η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά ακούμε.

Και όμως, μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η δημιουργία ενός τέτοιου «μανδύα», δηλαδή μιας «τρύπας» ή ενός «τούνελ» που θα εξαφανίζει ολόκληρα γεγονότα από την ιστορία, είναι εφικτή.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, πιστεύουν ότι αν ποτέ κατασκευαστεί μια τέτοια συσκευή, θα μπορεί να «κρύβει» και να «σβήνει» πράξεις και ιστορικά περιστατικά σαν να μην συνέβησαν ποτέ!

Η επιστημονική ομάδατου οπτικού φυσικού Μάρτιν ΜακΚολ, οραματίζεται τη δημιουργία ενός «κενού» στο χωροχρόνο που θα «κρύβει»από τον θεατή-παρατηρητή όσες δράσεις εκτυλίσσονται μέσα σ΄αυτό. Όταν η πράξη ολοκληρώνεται, ο μανδύας θα απενεργοποιείται και η πράξη θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Αυτό, θα γίνεται με τη χρήση των «μετα-υλικών», τα οποία θα κάμπτουν τις ακτίνες του φωτός όχι μόνο στο χώρο αλλά και στο χρόνο, οδηγώντας στην προσθήκη μιας εντελώς νέας διάστασης στον μανδύα αορατότητας.

Να σημειώσουμε, ότι τα παραπάνω δεν τα λένε τίποτα συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας ή ψυχοπαθείς, αλλά κορυφαίοι επιστήμονες, που παρουσιάζουν τις σχετικές μελέτες σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά.

Πάντως έτσι και ο μανδύας αυτός γίνει πραγματικότητα, οι πρώτοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι κλέφτες, οι οποίοι θα κάνουν χρυσές δουλειές! Το λέει άλλωστε και ο ΜακΚολ: «Με τον χωροχρονικό μανδύα, ένας ληστής θα μπορούσε να δημιουργεί ένα αόρατο διάδρομο που οδηγεί σε ένα χρηματοκιβώτιο, να το διαρρηγνύει με την ησυχία του και να το σκάει, χωρίς καμία κάμερα ασφαλείας να μπορεί να τον δει. Αντίθετα, ένας "απλός" μανδύας αορατότητας θα έκρυβε το χρηματοκιβώτιο από τα μάτια των επίδοξων ληστών, αλλά όχι από την κατάλληλη κάμερα ασφαλείας».

Τι θ΄ακούσουμε ακόμα….

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα