Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από κατεψυγμένη ωοθήκη! Βίντεο

Μία γυναίκα από το Εδιμβούργο της Βρετανίας έγινε η πρώτη που απέκτησε ένα υγιέστατο μωράκι, αφού είχαν αφαιρεθεί και καταψυχθεί τα ωάρια της.

Η 33χρονη είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν 11 χρόνια και είχε προχωρήσει σε αφαίρεση ωαρίων. Ο ωοθηκικός ιστός είχε καταψυχθεί ώστε να αντιμετωπίσει ο καρκίνος με χημειοθεραπείες χωρίς να επηρεάσει τη γονιμότητά της. Μόλις πέρσι, η νεαρή γυναίκα υποβλήθηκε σε εμφύτευση του ιστού και απέκτησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ένα αγοράκι.

Οι γιατροί από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου υποστηρίζουν πως η αφαίρεση, κατάψυξη και εμφύτευση πάλι ιστών από τα όργανα αναπαραγωγής των ανδρών και γυναικών γίνεται πλέον με απόλυτη επιτυχία και πως μπορεί να συμβεί ακόμα και από την ηλικία του 1 έτους, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο.

Η νεαρή γυναίκα δίνει ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες ασθένειες και που η θεραπεία αυτών μπορεί να προκαλέσει στειρότητα


. Η ίδια δήλωσε πως είναι ευγνώμων που ο γυναικολόγος της, της είχε προτείνει αυτή την επιλογή και που χάρη σε μία μικρή επέμβαση κατάφερε να έχει φέρει σήμερα στον κόσμο ένα παιδί και μάλιστα με φυσικό τρόπο, χωρίς τεχνητή γονιμοποίηση. Το εντυπωσιακό σε αυτή την περίπτωση, εκτός από το ίδιο το γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά, είναι το πόσο σύντομα συνέβη. Δηλαδή, ότι ο εμφυτευμένος ιστός επανήλθε και λειτούργησε τόσο γρήγορα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη πρακτική ξεκίνησε πριν 20 χρόνια για να φτάσει να αποδώσει σήμερα καρπούς. Ο δρ. Anderson, καθηγητής του πανεπιστημίου, τονίζει πως αυτή ακριβώς είναι η απόδειξη πως μερικά επιστημονικά χρειάζονται καιρό μέχρι να δείξουν την πραγματική αξία τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα