Ξυστά από την Γη θα περάσει σήμερα ο τεράστιος αστεροειδής

Ένας αστεροειδής με διάμετρο μισό χιλιόμετρο θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη. Πιο συγκεκριμένα η NASA ανακοίνωσε ότι πρόκειται για το κοντινότερο πέρασμα που θα κάνει αστεροειδής τέτοιου μεγέθους έως το 2027, όταν ο επίσης μεγάλος αστεροειδής «1999 ΑΝ10» αναμένεται να πλησιάσει τη Γη. Και όταν λέμε να πλησιάσει, εννοούμε σε μια απόσταση τριπλάσια από την απόσταση που έχουμε από την Σελήνη.

Όταν φτάσει στο κοντινότερο σημείο στη Γη, ο αστεροειδής θα βρίσκεται σε απόσταση 1,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

«Σήμερα, 26 Ιανουαρίου, ο "2004 BL86" θα φτάσει στο κοντινότερο στη Γη σημείο για τα επόμενα τουλάχιστον 200 χρόνια», ανέφερε σχετικά ο Ντον Γέομανς, οποίος σύντομα θα αποχωρήσει από τη θέση του μάνατζερ του «Near Earth Object Program Office» της NASA μετά από 16 χρόνια.

«Αν και δεν αποτελεί απειλή για τη Γη για το κοντινό μέλλον, πρόκειται για ένα σχετικά κοντινό πέρασμα από έναν σχετικά μεγάλο αστεροειδή, οπότε μας παρέχεται η μοναδική δυνατότητα να παρατηρήσουμε και να μάθουμε περισσότερα».

Οι επιστήμονες της NASA σκοπεύουν να μάθουν περισσότερα για τον αστεροειδή μέσω παρατήρησης με μικροκύματα από την κεραία του «Deep Space Network» στο Γκόλντστοουν και το αστεροσκοπείο του Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο αστεροειδής «2004 BL86» είχε εντοπιστεί αρχικά στις 30 Ιανουαρίου του 2004 από τηλεσκόπιο του LINEAR (Lincoln Near-Earth Asteroid Research) στο Νέο Μεξικό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα