Υπό τους ήχους του Βαγγέλη Παπαθανασίου η προσεδάφιση του Rosetta

Μια τριλογία συνθέσεων του Βαγγέλη Παπαθανασίου, γραμμένη ειδικά για τη διαστημική αποστολή Rosetta, ήρθε να συμπληρώσει τους πανηγυρισμούς για την πρώτη, ιστορική προσεδάφιση σε κομήτη.

Η μουσική του διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη «έντυσε» την προσγείωση του ευρωπαϊκού ρομπότ Philae του διαστημικού σκάφους «Ροζέτα», στον κομήτη 67P, σήμερα το απόγευμα.

Πανηγυρισμοί ακούστηκαν στην στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας και μαζί και μια τριλογία συνθέσεων του Βαγγέλη Παπαθανασίου, γραμμένη ειδικά για τη διαστημική αποστολή «Ροζέτα»! Σε δηλώσεις του στην ESA, o συνθέτης είπε ότι η μυθολογία, η επιστήμη και η εξερεύνηση του Διαστήματος είναι αντικείμενα που τον συνέπαιρναν από τα πρώτα παιδικά του χρόνια και που, όπως τόνισε, ήταν συνδεδεμένα με κάποιο τρόπο με τη μουσική που γράφει.

Η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA παρουσίασε και τα τρία μέρη λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση της μεγάλης επιτυχίας στον κομήτη 67P. Είναι η πολλοστή φορά που ο διάσημος Έλληνας συνθέτης ασχολείται με θέματα επιστήμης. Είχε συνθέσει το άλμπουμ Μυθωδία, το οποίο αποτέλεσε το μουσικό θέμα της αποστολής Mars Odyssey το 2001, ενώ το 2003 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Δημόσιας Προσφοράς της NASA.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα