Η NASA μας "προσγείωσε" ... δεν είναι εξωγήινος η σκιά στη σελήνη

Και εκεί που οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας αναθάρρησαν... ήρθε η NASA να βάλει τέλος στις φημολογίες. Μιλάμε για το ντόρο που έγινε τις τελευταίες ημέρες για το αν υπάρχουν εξωγήινοι. Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Youtube, στο οποίο διακρίνεται μία ανθρωπόμορφη φιγούρα να περπατάει στη Σελήνη.

Σε ανακοίνωσή της λοιπόν η NASA αναφέρει ότι η συγκεκριμένη σκιά που εμφανίζεται στο φιλμ, μπορεί να είναι σκόνη ή μία γρατζουνιά στην αρνητική αποτύπωση της εικόνας.

Το βίντεο έγινε viral μέσα σε λίγες μόλις ώρες και οι θεωρίες σχετικά με το τι είναι η συγκεκριμένη σκιά έδιναν και έπαιρναν. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για εξωγήινο, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι πρόκειται απλώς για μία σκιά που δημιουργείται από τους κοντινούς βράχους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της NASA η φωτογραφία τραβήχτηκε είτε από την αποστολή Apollo 15 ή την αντίστοιχη με αριθμό 17 πριν από περίπου 41 ή 42 χρόνια (σ.σ. το 1971 ή το 1972).

«Η πιο πιθανή εξήγηση που μπορεί να δώσω είναι ότι κάτι βρίσκεται στην επιφάνεια του φιλμ. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τις προ-ψηφιακές εποχές όταν κάθε κακό πράγμα μπορούσε να συμβεί στα φιλμ» εξήγησε ο Νοά Πετρό.

Τελικά αποδείχθηκε ότι η εικόνα αυτή ήταν ένα ακόμη παράδειγμα παρειδωλίας, που ορίζεται ως το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα