Αστεροειδής απειλεί τη γη! Πότε έρχεται το τέλος του κόσμου;

Το σενάριο της ταινίας «Αρμαγεδδών» δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, μιας και σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας αστεροειδής απειλεί να διαλύσει τη γη.

Πότε αναμένεται να συμβεί αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς; Βάσει υπολογισμών, ο αστεροειδής «1950 DA», θα χτυπήσει τη γη στις 16 Μαρτίου του 2880, διαλύοντας τον πλανήτη.

Πως θα γίνει αυτό; H τυχόν πρόσκρουσή του στη Γη με ταχύτητα μεγαλύτερη των 61.000 χλμ/ώρα, θα ήταν ικανή να προκαλέσει μια έκρηξη έντασης ίσης με αυτή 44.800 μεγατόνων TNT. Αμέσως μετά θα προκαλούταν τσουνάμι, και το κλίμα στην υφήλιο θα άλλαζε εξαφανίζοντας και το παραμικρό ίχνος ζωής.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ… ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ:

Αντίθετα με τους άλλους αστεροειδείς, ο «1950 DA» αντί για κομμάτια πέτρας που παραμένουν κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο λόγω βαρύτητας, παραμένει στέρεος, με την εφαρμογή αντίθετων δυνάμεων.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι περιστρέφεται διαρκώς, καταφέρνει να παραμένει ακέραιος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχε διαλυθεί.

Και μπορεί η καταστροφή του κόσμου να είναι 35 γενιές μακριά, αλλά επιστήμονες του Τενεσί υποστηρίζουν πως έχουν βρει τη λύση, προτείνοντας στοχευμένες αλλαγές στην επιφάνεια του ώστε να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων που λειτουργούν ως «κόλλα».

Ακόμα πάντως κι αν δεν τους «βγει» η λύση αυτή, μέχρι το 2880 έχουν καιρό να σκεφτούν κάτι πιο αποτελεσματικό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα