Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στην Αμφίπολη;

Την πεποίθηση ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στην Αρχαία Αμφίπολη εξέφρασε ο ιστορικός συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Την ίδια ώρα, τα νεότερα στοιχεία της ανασκαφής αναφέρουν ότι κάθε χωμάτινο επίπεδο, κάθε είκοσι εκατοστά, φέρνει και νέα δεδομένα.

Τασούλας: Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα ο τάφος της Αμφίπολης

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα», δήλωσε νωρίτερα υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας, μιλώντας στο Mega για την ανασκαφή στην αρχαία Αμφίπολη,

«Μας μένουν δύο – τρεις εβδομάδες ώστε να μπουν οι αρχαιολόγοι στο εσωτερικό του τάφου και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι η σπουδαιότητα της ανασκαφής πιστοποιείται από μία σειρά στοιχείων όπως το μέγεθος του τύμβου και η καλλιτεχνική επιμέλεια του μνημείου και σημείωσε ότι οι αρχαιολογικές εργασίες επικεντρώνονται στο να ανοίξει προσεκτικά ο τάφος.

«Τα πάντα εξελίσσονται ομαλά και περιμένουμε τα αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους της χθεσινής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο σημείο της ανασκαφής, ο υπουργός Πολιτισμού αρκέστηκε να πει πως «ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται για το έργο του υπουργείου Πολιτισμού και ειδικά για αυτή την ανασκαφή και όταν η ανασκαφική έρευνα έφτασε σε ένα ορατό σημείο θέλησε να επισκεφθεί την αρχαία Αμφίπολη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα