Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το ματωμένο φεγγάρι

Στις 12 το πρωί, ώρα Ελλάδας, τη Μεγάλη Τρίτη ολοκληρώθηκε η ολική έκλειψη της Σελήνης, η οποία «έβαψε» με αίμα το φεγγάρι μας.

Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας από τις  φωτογραφίες το θέαμα ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό και το φεγγάρι ήταν μαγευτικό.

Το φεγγάρι ονομάζεται «ματωμένο», επειδή αλλάζει χρώμα και γίνεται κόκκινο, μιας και κατά τη διάρκεια της έκλειψης περνά μέσα από τη σκιά της Γης, που έχει το χρώμα της ερήμου κατά τη δύση του Ηλίου, προσφέροντας σε εμάς ένα «εξωπραγματικό» θέαμα.

Τώρα αναμένουμε το επόμενο συναρπαστικό συμπαντικό φαινόμενο, μιας και όπως σας είχαμε ξαναγράψει στο star.gr, σήμερα η Σελήνη και ο Άρης θα κάνουν ένα διαφορετικό και πολύ εντυπωσιακό «ντουέτο». Πιο συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα στις 4 ο Άρης θα έλθει σε απόσταση «αναπνοής» από την Γη και θα βρεθεί πολύ κοντά και με το φεγγάρι μας.

Να σημειωθεί ότι ο κόκκινος πλανήτης θα απέχει περίπου 92,4 εκατ. Χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας και θα είναι τόσο φωτεινός, όσο το λαμπρότερο αστέρι του ουρανού μας, ο Σείριος. Το 2008 ήταν η τελευταία φορά που πλησίασε τόσο πολύ ο Άρης την Γη!

Οι φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters είναι εξίσου απολαυστικές.

recon_pproc_IMG_0288-285_backoff_flats_bias_PS--curves-despecle.png




















photο: newsit.gr
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα