Νέα ελπιδοφόρα θεραπεία κατά του καρκίνου

Ενθουσιασμό στην διεθνή κοινότητα προκαλεί το γεγονός ότι μια ομάδα ερευνητών του αντικαρκινικού κέντρου του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν, κατάφερε να δημιουργήσει «σταθερές καλλιέργειες από διάφορους τύπους καρκίνου, για ορισμένους εκ των οποίων κάτι τέτοιο θεωρείτο μέχρι πρότινος «αδύνατον».

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του τμήματος Παθολογίας του αντικαρκινικού κέντρου, Ρίτσαρντ Σλέγκερ, το συγκεκριμένο επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο ώστε να αντιμετωπίζονται οι καρκινικοί όγκοι όπως αντιμετωπίζονται σήμερα οι μικροβιακές λοιμώξεις.

Δηλαδή θα έχουμε τη δυνατότητα μέσω εργαστηριακών καλλιεργειών να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποια θεραπεία θα είναι η πλέον αποτελεσματική. Αυτό, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, θα επιτρέψει να αναπτύξουμε «εξατομικευμένη προσέγγιση» του καρκίνου για τον εκάστοτε ασθενή.

Σύμφωνα με τον Σλέγκερ, εάν δοκιμαστεί και αναπαραχθεί από ανεξάρτητα εργαστήρια η νέα αυτή μέθοδος, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για το «απόλυτο όπλο» στην εξατομικευμένη ιατρική, αφού οι θεραπείες θα καθορίζονται πλέον με βάση τους ιστούς των ασθενών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα