Εγκαινιάζεται το Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα. Bίντεο

Ένα ακόμη μουσείο εντάσσεται στο ήδη εκτεταμένο Δίκτυο Θεματικών Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ανοίγει τις πόρτες του αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο κοινό. Πρόκειται για το 9ο στη σειρά μουσείο του Δικτύου - το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων. Στην περίπτωση αυτού του μουσείου, τα πάντα είναι ταιριαστά: το αντικείμενό του συνδυάζεται με την ίδια την πόλη και αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της, αλλά και του πλούτου της στο διάβα του χρόνου.

 

ARMOYSEIO2.jpgARMOUSEIO20.jpg



ARMOUSEIO19.jpgARMOYSEIO.jpg

Τα εγκαίνια του Μουσείου Αργυροτεχνίας θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ιτς Καλέ, στο Κάστρο των Ιωαννίνων, ενώ, εκτός από τους τοπικούς άρχοντες, στην εκδήλωση θα παραστεί και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η εκδήλωση θα αρχίσει με ομιλία της Προέδρου και "ψυχής" του ΠΙΟΠ κ. Σοφίας Στάϊκου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

ARMOYSEIO0.jpgARMOYSEIO5.jpg


ARMOYSEIO16.jpgARMOYSEIO3.jpg

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας και το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο είναι τα δύο νεότερα αποκτήματα-μέλη του Δικτύου, το οποίο παρουσιάζει μια ικανοποιητική διασπορά, τόσο γεωγραφική όσο και θεματική σε όλη την ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, με τα δύο τελευταία ολοκληρώνεται και ένας πρώτος κύκλος ως προς τη δημιουργία θεματικών μουσείων. Σήμερα πέρα από τα δύο προαναφερόμενα λειτουργούν άλλα επτά μουσεία: Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα Αρκαδίας, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (Αγία Παρασκευή), Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο Τήνου και Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας στην ορεινή Κορινθία.

ARMOYSEIO9.jpgARMOYSEIO13.jpg


ARMOUSEIO21.jpgARMOYSEIO8.jpg


ARMOYSEIO4.jpg

ARMOYSEIO6.jpg

ARMOUSEIO18.jpg

ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ: epirusgate.blogspot - epiruspost.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα