Νύχτες Πρεμιέρας. 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: 21 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου 2016, στηρίζει για 5η συνεχόμενη χρονιά τους νέους Έλληνες σκηνοθέτες και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους λήγει την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου 2016, στηρίζει για 5η συνεχόμενη χρονιά τους νέους Έλληνες σκηνοθέτες και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους.

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Α', Β' και Γ'), Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου. Το Α' Βραβείο Καλύτερης ταινίας συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ.

Κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως και το καλοκαίρι του 2016 μπορεί να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα και δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνική πρεμιέρα της ταινίας.

Επιπλέον, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία υποβολής των ταινιών, συνεχίζει τη συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα MoviBeta, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά για τις ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές δωρεάν υποβολή στην πλατφόρμα.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους λήγει στις 27 Ιουλίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.aiff.gr/article.asp?catid=11270&subid=2&pubid=15494141

Οσο για τους χώρους φιλοξενίας, εφέτος θα είναι οι αίθουσες ΔΑΝΑΟΣ 1 και 2, ODEON OPERA 1 και 2, INTEΑΛ και η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ενα από τα στοιχεία στα οποία οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης ανέκαθεν έδιναν σημασία είναι η αφίσα του φεστιβάλ. Ειδικά για τη διοργάνωση του 2016 την αφίσα επιμελήθηκε ο 25χρονος γραφίστας-εικονογράφος (graphic designer - illustrator) Βασίλης Μέξης.

Για τον νεαρό σχεδιαστή, στην 22η διοργάνωσή τους οι Νύχτες Πρεμιέρας παραμένουν το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της πόλης, η οποία βάζει τα καλά της και υποδέχεται το Φεστιβάλ. «Η εφετινή αφίσα αντικατοπτρίζει αυτήν ακριβώς τη σκέψη, και μέσα από ένα παιχνίδι παρουσιάζει τον κινηματογράφο και τη νυχτερινή πόλη να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν, σχηματίζοντας μια φινετσάτη βραδινή σιλουέτα».

Η σημειολογία της αφίσας έχει ενδιαφέρον διότι για τον Β. Μέξη η φιγούρα που βλέπουμε βρίσκεται στο κέντρο ενός συμμετρικού σχεδίου το οποίο «αποτελεί έναν εκμοντερνισμένο φόρο τιμής στην αισθητική του Art Deco, ένα καλλιτεχνικό κίνημα το οποίο δέσποζε την εποχή που ο κινηματογράφος αποκτούσε χρώμα και φωνή, αφήνοντας πίσω του τα χρόνια του βωβού. Ετσι και το Φεστιβάλ αφήνει πίσω του το καλοκαίρι και ζωντανεύει τα φθινοπωρινά βράδια, χαρίζοντάς μας λαμπερές Νύχτες Πρεμιέρας!».

 

Ο Βασίλης Μέξης, που γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1991, άρχισε να απολαμβάνει τις πρώτες διακρίσεις σε ηλικία επτά ετών σε διαγωνισμούς ζωγραφικής. Είναι αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ σε σπουδές πάνω στο Graphic Design (BA - Bachelor of Arts, with 1st Class Honours) και δουλεύει στον κλάδο της διαφήμισης από το 2012. Από το καλοκαίρι του 2014 είναι μέλος του ομίλου Bold Ogilvy & Mather ως Art Director. Η συνεργασία του με την ομάδα που εργάζεται έχει αποφέρει διακρίσεις με βραβεία Ερμής και Young Lions. Οι δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και sites. Εξι εικαστικά πορτρέτα του ντύνουν τον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ, ενώ έχει επιμεληθεί και τα εξώφυλλα περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα