Για 12η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου στην Σύρο

Για 12η συνεχή χρονιά, το όραμα, του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου, Peter Tiboris, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, παίρνει σάρκα και οστά , στην πανέμορφη Σύρο, από τις 10 ως τις 23 Ιουλίου.

240 καλλιτέχνες από 20 χώρες ,συμμετέχουν σε 18 συναυλίες μέσα σε 13 μέρες, στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων» «La piccola scala» , στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στην Della Grazia.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που πραγματοποιείται από την Midamerica Productions και την MidAm International της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου, το Δήμαρχο Γεώργιο Μαραγκό και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, περιλαμβάνει φέτος ως βασικό έργο στο πρόγραμμά της , τη διάσημη όπερα «Οι Παλιάτσοι», του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού μαέστρου Giovanni Pacor, (σ.σ είχε διατελέσει και διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αναλαμβάνοντας τη θέση του τα Χριστούγεννα του 2007) .

Η όπερα θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους, σε σκηνοθεσία Detlef Soelter.

Τη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου έχουν οι: Peter Tiboris, Ιδρυτής, Γενικός και Μουσικός Διευθυντής και η Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Παραγωγών Όπερας του Φεστιβάλ, Γενική Διευθύντρια του Greek Opera Studio και Διευθύντρια του Φεστιβάλ.

Οι βασικοί συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου για το 2016, μαζί με τους βασικούς συντελεστές , είναι οι: Giovanni Pacor, προσκεκλημένος μαέστρος σε πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ, Ζωή Ζενιώδη, Συνεργάτις Μουσική Διευθύντρια και Μαέστρος, Dirk Boiy, προσκεκλημένος μαέστρος, Francis Bardot, προσκεκλημένος μαέστρος, Ραφαήλ Πυλαρινός, Βοηθός Μαέστρος και Διευθυντής Χορωδίας (πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ), Dirk Schattner, Σκηνοθέτης, Detlef Soelter, Σκηνοθέτης (πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ), Παντελής Πολυχρονίδης και Σπύρος Σουλαδάκης, πιανίστες.
Η ορχήστρα που συμμετέχει , είναι η Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία, με την ευγενή χορηγία της οικογένειας Schwarz του Μονάχου της Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία MidAmerica Productions, είναι ο πιο γόνιμος παραγωγός ανεξάρτητων συναυλιών κλασικής μουσικής σε όλη την ιστορία του Carnegie Hall, ξεκινώντας από τις 5 Μαΐου 1891 όταν ο πρώτος μαέστρος ήταν ο Τσαϊκόφσκι".

Η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου, θα γίνει την Κυριακή 10 Ιουλίου ,στις 8.30μμ ,στο Θέατρο «Απόλλων» με μια συναυλία αφιερωμένη στον εορτασμό της 190ης Επετείου της Ονομασίας της Ερμούπολης από τον Λουκά Ράλλη στις 24 Ιουνίου, 1826.

Θα παρουσιαστούν τα έργα Haydn: Λειτουργία No. 10 σε Ντο Μείζονα, H. XXII:9 (“Missa in Tempore Belli” / “Λειτουργία σε Εποχή Πολέμου”) με τους: Λυδία Ζερβάνου (σοπράνο), Κατερίνα Ρούσσου, (μέτζο-σοπράνο), Ιωάννη Κάβουρα, (τενόρο), Stanislav Chernenkov, (μπάσο), και την Χορωδία του Δήμου Κέρκυρας “ San Giacomo” (Antoniy Ivanov, Mουσικός Διευθυντής) και Tchaikovsky: Συμφωνία Νο. 6 σε Σι Ελάσσονα, Op. 74 ("Παθητική"), με την Pan-European Philharmonia υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Peter Tiboris.
Η όπερα «Οι παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο , θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Απόλλων 11, 13, 15, 17 Ιουλίου.

Οι τραγουδιστές που θα πάρουν μέρος είναι οι: Piero Giuliacci, Τενόρος (Canio), Eilana Lappalainen, Σοπράνο (Nedda), Massimiliano Fichera, Βαρύτονος (Tonio), Ιωάννης Κάβουρας, Τενόρος (Beppe), Joseph Lim, Βαρύτονος (Silvio). Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Giovanni Pacor, και τη σκηνοθεσία ο Detlef Soelter. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα