Σάρα Πόιζερ: Το Mamma Mia θα κάνει τους Ελληνες να χαμογελάσουν

Κάθε σόου του «Mamma Mia!» (από τα εκατοντάδες που έχουν δοθεί ανά τον κόσμο) ολοκληρώνεται με χορό! Οι 60.000.000 θεατές που το έχουν παρακολουθήσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη σηκώνονται από τις θέσεις τους και χορεύουν ξέφρενα στον ρυθμό της ρομαντικής ιστορίας που μας «ταξιδεύει» σε ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί.

Το θρυλικό μιούζικαλ «Mamma Mia!», το οποίο έχει ως μουσικό «καμβά» του τα αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια των ABBA, έπειτα από περίπου οκτώ χρόνια από την πρώτη φορά που το είχε απολαύσει το ελληνικό κοινό έφτασε και πάλι στην Ελλάδα.

Λίγο πριν από την αθηναϊκή πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Badminton την περασμένη Πέμπτη -προηγήθηκαν τα σόου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- η πρωταγωνίστρια Σάρα Πόιζερ μίλησε στην «Εspresso» για τον ρόλο της Ντόνα στο μιούζικαλ, εξήγησε γιατί η παράσταση είναι τόσο μοναδική και το πώς είναι να... παντρεύεται ξανά και ξανά τον σύζυγό της, ο οποίος συμμετέχει επίσης στην παράσταση, κάθε βράδυ στο σανίδι!

Η ιστορία του

«Εκείνο που κατά τη γνώμη μου κάνει το "Mamma Mia!" τόσο ξεχωριστό, εκτός από τα τραγούδια των ABBA, είναι η ίδια η ιστορία του» λέει η θεατρική Ντόνα του έργου Σάρα Πόιζερ. «Είναι ένα σόου που περιέχει στοιχεία τα οποία αφορούν τους πάντες: μιλάει για την αγάπη, τη φιλία, την απώλεια, την επανένωση με ανθρώπους που έχεις χάσει. Είναι ένα έργο βαθιά συναισθηματικό, αστείο, με πολλή ενέργεια, το οποίο υπόσχεται ότι θα κάνει το κοινό να φύγει από το θέατρο με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη». Και σίγουρα το χαμόγελο είναι πολύτιμο για τους «πληγωμένους» Ελληνες.

Η Βρετανίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο εμβληματικό μιούζικαλ, μια παραγωγή που έρχεται κατευθείαν από το West End του Λονδίνου. Ενσαρκώνει μια γυναίκα (στην κινηματογραφική εκδοχή του έργου την είχε υποδυθεί η Μέριλ Στριπ), η οποία ζει μαζί με την κόρη της σε ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί.

Ο χαρακτήρας

Η κόρη της ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας έχοντας ως όνειρό της να τη συνοδέψει στην εκκλησία ο πατέρας της, του οποίου την ταυτότητα αγνοεί.

Τελικά ποιος από τους τρεις πρώην συντρόφους της μητέρας της είναι ο μπαμπάς της; «Η Ντόνα είναι μια σκληρή και ανεξάρτητη γυναίκα, αλλά και πολύ εύθραυστη συνάμα» αναφέρει η κυρία Πόιζερ. «Θεωρώ ότι είναι καλή φίλη και, αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο και όχι ηρωίδα σε μιούζικαλ, πιστεύω πως πραγματικά θα μου άρεσε πολύ να κάνω παρέα μαζί της».

Οπως λέει η ηθοποιός, οι θεατές σηκώνονται από τις θέσεις τους και στήνουν πάρτι με τα τραγούδια των ABBA. «Ολοι στο τέλος της παράστασης καταλήγουμε να χορεύουμε και να τραγουδάμε. Είναι ένας μοναδικός τρόπος για να τελειώσει το μιούζικαλ». Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που έχει δεχτεί από θεατή όλα αυτά τα χρόνια; «Μου έχουν πει ότι η ερμηνεία μου ήταν καλύτερη και από εκείνη της Μέριλ Στριπ. Δεν είναι αλήθεια, αλλά είναι ωραίο να το ακούς» τονίζει η ίδια, η οποία επισκέπτεται πρώτη φορά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στο σανίδι με τον σύζυγό της

Στη σπουδαία βρετανική παραγωγή, η οποία ανεβαίνει στο Λονδίνο ανελλιπώς από το 1999, η ηθοποιός συμμετέχει έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Στάντινγκ. Μάλιστα εκείνος υποδύεται στην παράσταση τον άνδρα με τον οποίο καταλήγει η γοητευτική Ντόνα. «Είναι εξαιρετικός στον ρόλο του ως Σαμ Καρμάικλ, παντρευόμαστε κάθε βράδυ! Στο ίδιο θεατρικό στο West End, υποδυόμενη την Ντόνα, συμμετείχε και η αδερφή μου. Αλλά δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα να παίξουμε ποτέ μαζί στο "Mamma Mia!"».

Info: Το μιούζικαλ «Mamma Mia!» έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Badminton (Αλσος Στρατού, Γουδή) την περασμένη Πέμπτη, στις 20.30. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Νοεμβρίου. Με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα