Αρνήθηκα Πολλά: Ένα συλλεκτικό βινύλιο για τον Άσιμο

Ο Νικόλας  Άσιμος υπήρξε μια ιδιαίτερη και ευαίσθητη προσωπικότητα, η οποία παρά τις πολλές αντιξοότητες , κατάφερε να ανθήσει δημιουργικά και αποτελεί από μόνος του μια μοναδική καλλιτεχνική οντότητα, που δεν εντάχθηκε ποτέ σε κάποιο μουσικό καλούπι της εποχής του.

Στις 17  Μαρτίου πριν από 26 χρόνια, έφυγε για την μεγάλη του «βόλτα», αφήνοντας ως μουσική παρακαταθήκη 3 κασέτες με ανέκδοτες ηχογραφήσεις , στις οποίες περιλαμβάνονται 6 νέα του τραγούδια, τα κύκνεια άσματά του, καθώς και αρκετές πρόβες με τα ήδη γνωστά μας τραγούδια, σε διαφορετικές εκτελέσεις, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Μετά από αρκετούς μήνες ηχητικής επεξεργασίας,  οι ηχογραφήσεις καθαρίστηκαν και η B-otherSide records θα έχει την χαρά να παρουσιάσει συνολικά 15 τραγούδια  σε έναν δίσκο βινυλίου με τίτλο «Αρνήθηκα πολλά».

Ο δίσκος βινυλίου, ο οποίος κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει συνολικά 15 τραγούδια. Τα έξι ακυκλοφόρητα που αποτελούν και το κύκνειο άσμα του ασυμβίβαστου μουσικού, αλλά και γνωστές δημιουργίες του σε διαφορετικές εκτελέσεις, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.

Η έκδοση του δίσκου έχει γίνει σε 500 αριθμημένα αντίτυπα (300 λευκά & 200 μαύρα). Περιλαμβάνει κι ένα 4σέλιδο ένθετο με σπάνιο φωτογραφικό και εικαστικό υλικό, καθώς και τους στίχους των τραγουδιών αλλά και την επιστολή του ψυχιάτρου του.

Το εσωτερικό σαλόνι του δίσκου κοσμεί ένα ανέκδοτο σκίτσο του Νικόλα Άσιμου, ο οποίος το 1987 οδηγήθηκε βιαίως σε ψυχοθεραπευτική κλινική και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού, με την κατηγορία του βιασμού, που ουδέποτε, όμως, τεκμηριώθηκε. Αποφυλακίστηκε με χρηματική εγγύηση, αλλά δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το σοκ της αβάσιμης κατηγορίας. Η εκκρεμούσα δίκη, μαζί με τ' άλλα προβλήματα που ήταν πολλά, συσσωρεύτηκαν μέσα του...

Μετά από δύο ανεπιτυχείς απόπειρες αυτοκτονίας, ο 'Ασιμος στις 17 Μαρτίου του 1988 βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη για τους συναδέλφους του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα