National Geographic: Τα εξώφυλλα των ιστοριών που συγκλόνισαν

Το National Geographic, ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά πολιτισμού, με εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο παρουσιάζει τα εξώφυλλα των καλύτερων ιστοριών που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής στο κοινό του, δείχνοντας έτσι και την αλλαγή του μέσα στον χρόνο.

 

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού κυκλοφόρησε το 1888, ενώ το 1959 κυκλοφόρησε το τεύχος που καθιέρωσε το κίτρινο πλαίσιο, γύρω από το εξώφυλλο , χαρακτηριστικό που αποτελεί σήμα κατατεθέν του. Μέχρι και σήμερα η φωτογραφίες που κοσμούν το εξώφυλλο και είναι τραβηγμένες από ταλαντούχους φωτογράφους , ταξιδεύουν τους αναγνώστες σε κάθε γωνιά του πλανήτη και τους διηγούνται κάθε φορά και μια νέα ιστορία.

Ιστορίες από τις πιο σημαντικές στιγμές της ανθρώπινης ύπαρξης και της ιστορίας του του κόσμου καταγράφονται στα τεύχη του περιοδικού και προσφέρουν στο κοινό μια διαφορετική επαφή με τον κόσμο και τα κρυμμένα μυστικά του.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα εξώφυλλα:

 

Δεκέμβριος 1969: Ο Buzz Aldrin, βρίσκεται στη σελήνη. Ήταν τον Ιούλιο του 1969 όταν ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά σε άλλο πλανήτη. Το μπροστινό μέρος του κράνους των στολών που φορούσαν οι αστροναύτες ήταν ενισχυμένο με χρυσό για να προστατεύει καλύτερα από την θερμοκρασία και την ακτινοβολία του ήλιου. Έτσι, μπορούμε να δούμε ότι στο κράνος του Buzz καθρεφτίζεται ο Neil Armstrong.

 

Φεβρουάριος 2010: Ο πατριάρχης της Γιούτα Joe Jessop, υπέρ της πολυγαμίας, ποζάρει με τις 5 συζύγους και μερικούς από τους απογόνους του.

 

Μάρτιος 2008: Η Betsy, το πιο έξυπνο σκυλάκι του κόσμου, που καταλαβαίνει περισσότερες από 340 λέξεις και μπορεί να συνδέσει αντικείμενα με τις ονομασίες τους γρηγορότερα από έναν πίθηκο. "Εμείς μαθαίνουμε τη γλώσσα της και εκείνη τη δική μας" δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

 

Οκτώβριος 2009: Το υψηλότερο δέντρο του κόσμου βρέθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, από τον περιβαλλοντολόγο Paul Zahl .

 

Μάρτιος 2006: Βρέθηκε γενετικό υλικό DNA  στη φυλή Ju-hoansi , από τη Ναμίμπια, που αποδεικνύει ότι, ίσως, ο σύγχρονος άνθρωπος μετανάστευσε από την Αφρική.

 

Ιούνιος 1985: Τα μάτια που " στοιχειώνουν" ανήκουν σε μια κοπέλα από το Αφγανιστάν, που το έσκασε για ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης του Πακιστάν, κατά τη διάρκεια των πολέμων.

 

Οκτώβριος 1978: Η νέα "φωτογράφος" του National Geographic Κόκο, φωτογραφίζει  τον εαυτό της . Ζούσε σε ένα ρυμουλκούμενο σπίτι στη πανεπιστημιούπολη του Στάνφορντ υπό την προστασία του φωτογράφου Ronald Cohn, που της έμαθε να χρησιμοποιεί και την κάμερα.

 

Απρίλιος 2012: Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη βύθιση του πλοίου, το περιοδικό στηριζόμενο σε επιστημονικές έρευνες, προσπάθησε να απεικονίσει τη στιγμή μέσα από μια φωτογραφία.

Πηγή: Dailymail

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα