Αμφίπολη: Βρέθηκαν τα σπασμένα φτερά από τις Σφίγγες

Έπειτα από την αποκάλυψη του μαρμάρινου κεφαλιού της ανατολικής Σφίγγας, το οποίο βρέθηκε 14 μέτρα μακριά από το σώμα του αγάλματος, δύο ακόμη θραύσματα από τα σπασμένα φτερά των Σφιγγών βρέθηκαν κοντά στην είσοδο του τρίτου  θαλάμου, στο εσωτερικό του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

Με τα δύο αυτά τμήματα, όπως σημείωναν οι αρχαιολόγοι, σχεδόν συμπληρώνεται το παζλ των φτερών των Σφιγγών, σπασμένα κομμάτια των οποίων έχουν βρεθεί σε προηγούμενες φάσεις της ανασκαφής. Να σημειωθεί ότι κατά την ανασκαφή στον πρώτο τοίχο σφράγισης, μπροστά από τις Σφίγγες, είχαν βρεθεί τα κυρίως τμήματα των φτερών των Σφιγγών που ήταν ένθετα στους κορμούς και ότι πλέον με όλα τα τμήματα και τα θραύσματα είναι δυνατή η πλήρης αποκατάστασή τους.

Εν τω μεταξύ, η ανασκαφική ομάδα συνεχίζει το έργο της με βάση τις συνθήκες που δημιουργούν η κακοκαιρία και η βροχόπτωση. Οπως διευκρινιζόταν, η ανασκαφή δεν έχει σταματήσει, αλλά υπάρχουν προβλήματα στο έργο της αποχωμάτωσης, όταν βρέχει, αφού το χώμα μόλις βγαίνει από το ταφικό μνημείο, γίνεται αμέσως λάσπη.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα