Μίκης Θεοδωράκης: Μεγάλη συναυλία προς τιμήν του στον τόπο εξορίας του

Μια συναυλία προς τιμή του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιουλίου, στη Ζάτουνα.

Η μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», στη Ζάτουνα στον τόπο εξορίας του, σηματοδοτεί τη συμβολική επιστροφή του μουσικοσυνθέτη και γίνεται με αφορμή τα 89α γενέθλια του.

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την εξορία του στη Ζάτουνα, καθώς και άλλα γνωστά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού.

Τα περισσότερα τραγούδια της Ζάτουνας (Αύγουστος 1968 – Οκτώβριος 1969) περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές με την ονομασία «Αρκαδίες» και είναι από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών στην εργογραφία του συνθέτη.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Λάκης Χαλκιάς, Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Κώστας Πατσιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη, Νίκος Καραγιάννης, Μαργαρίτα Γκινοσάτη.

Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. στην πλατεία μπροστά στο μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης».

Τη συναυλία, που προσφέρεται δωρεάν από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους καλλιτέχνες, στηρίζουν το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» Ζάτουνας, ο Δήμος Γορτυνίας και τοπικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα