Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ξεκινάει ο χορός στις 17 Ιουλίου!

Είκοσι χρόνια τώρα, το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας διδάσκει τη «γλώσσα» του σύγχρονου χορού στους επισκέπτες του, προσκαλώντας καλλιτέχνες που το όνομά τους έχει γραφτεί στην ιστορία του χορού αλλά και νέους, πρωτοπόρους, πολλά υποσχόμενους δημιουργούς.

Προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία και τοποθετεί τους έλληνες δημιουργούς στο ίδιο πλαίσιο με τους ξένους συναδέλφους τους. Υποστηρίζει και προωθεί την ελληνική δημιουργία και εκτός Ελλάδας, με τη συμμετοχή του σε διεθνείς οργανώσεις και δίκτυα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, φέτος, συμπληρώνει τα 20 του χρόνια. 20 συνεχή χρόνια, κατά τα οποία συνέβαλε σημαντικά στη γνωριμία και ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και κατέλαβε μια διακριτή θέση στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, αλλά και διεθνώς.

Από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου θα διεξαχθεί φέτος το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η αυλαία του Φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ.), ανοίγει με το Nederlands Dans Theater 2 σε μια συνάντηση με την υψηλή τεχνική, την εκφραστικότητα, την ποιητικότητα.

Το παγκοσμίως γνωστό σχήμα από την Ολλανδία μας συστήνει την ομάδα των νεότερων δεξιοτεχνών του, 17 έως 23 ετών, που ιδρύθηκε το 1978.

Το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Ιούλιο, για μία εβδομάδα –συνήθως από Πέμπτη έως Πέμπτη, έτσι ώστε να περιλαμβάνει και ένα Σαββατοκύριακο. Φέτος, οι ημερομηνίες αυτές είναι 17 έως 24 Ιουλίου. Οι παραστάσεις γίνονται στο Μέγαρο Χορού, ένα μοντέρνο αρχιτεκτονικά κτίριο που άνοιξε πέρυσι για πρώτη φορά τις πόρτες του (και θυμίζει στους Αθηναίους την Στέγη σε λίγο μικρότερη κλίμακα) και στο ατμοσφαιρικό αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας –στο οποίο οι νεοφερμένοι του φεστιβάλ θα πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε τουλάχιστον μία παράσταση. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 12€ έως 20€, ανάλογα την παράσταση και τον χώρο που φιλοξενείται, ενώ τα φοιτητικά κινούνται σταθερά στα 10-12€. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά κατά κανόνα περί τις δύο εβδομάδες πριν το φεστιβάλ, και γίνεται τηλεφωνικά στα 27210 97610 και 27210 97630. Παραλαμβάνετε εν συνεχεία όλα τα εισιτήρια που έχετε κλείσει στον χώρο της πρώτης παράστασης που θα παρακολουθήσετε. Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του κάστρου είναι, παραδοσιακά, τα πρώτα που εξαντλούνται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα