Ο Αδάμαστος η πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας στο σινεμά

Είναι η πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας και άνετα θα μπορούσε κανείς να τη συγκρίνει ώς ένα βαθμό ακόμη και με τον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», ενώ από σήμερα θα αρχίσει να προβάλλεται στα σινεμά.

Ο «Αδάμαστος: Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα» βασίστηκε στην ελληνική σειρά κόμικς του βραβευμένου comics artist (και πρωταγωνιστή) Γιάννη Ρουμπούλια και έχει ήδη καταχωριστεί στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου ως η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία επικής φαντασίας που επιχειρεί να μεταφέρει ένα ελληνικό κόμικ στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερων σκηνικών και κοστουμιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου, ενώ ήταν υποψήφιο και στην κατηγορία για την καλύτερη φωτογραφία.

Επίσης στην εκπληκτική της παρουσία στις Νύχτες Πρεμιέρας απέσπασε σε δύο sold out προβολές το χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις περιπέτειες του ανυπότακτου, βάρβαρου Ντράγκαρ (Γιάννης Ρουμπούλιας) ενάντια στις δυνάμεις μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας σκοτεινών, μαγικών δυνάμεων και αιμοβόρων πολεμιστών.

Η ευρηματική σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Θάνου Κερμίτση, η συνεργασία με γνωστούς ηθοποιούς, όπως ο Μελέτης Γεωργιάδης, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους, καθώς και η υπέροχη δουλειά στα κοστούμια, στα σκηνικά, στη μουσική επένδυση και στα ειδικά εφέ δείχνουν ότι απαιτείται αγάπη και όχι πολλά χρήματα για να δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο.

Να σημειωθεί πως σε αντίθεση με τις χολιγουντιανές αλλά και τις μεγάλες ελληνικές παραγωγές, η ταινία ήρθε εις πέρας με budget γύρω στα 9.000 ευρώ, το οποίο προήλθε αποκλειστικά από χρηματοδότηση του ίδιου του κοινού, μέσω της διαδικασίας του crowdfunding στο διαδίκτυο.

Τα γυρίσματα της ταινίας (που είναι στην ελληνική γλώσσα) κράτησαν περίπου ενάμιση χρόνο και οι δυσκολίες που συνάντησαν οι δημιουργοί στη διάρκειά τους ήταν πολλές. Το ίδιο και τα ευτράπελα. «Κάτι που θυμάμαι πολύ έντονα είναι το εξής:

Οταν γυρίζαμε μια σκηνή μέσα σε δάσος, σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο, έπιασε ξαφνικά βροχή. Συνεχίσαμε κανονικά, με την ελπίδα ότι θα σταματούσε, αλλά τελικά η βροχή έγινε χαλάζι κι εμείς μούσκεμα, αφού γέμισαν νερό οι πανοπλίες που φορούσαμε. Παρ' όλα αυτά και το γύρισμα ολοκληρώσαμε και την πνευμονία γλιτώσαμε» δήλωσε στην «Espresso» ο Θάνος Κερμίτσης.

Η ταινία κάνει σήμερα πρεμιέρα στον κινηματογράφο Ιντεάλ και μετά θα ακολουθήσει πάρτι στο Χοροστάσιο. Στον ίδιο χώρο την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τους συντελεστές, τα βραβευμένα κοστούμια και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία, αλλά και ανέκδοτο υλικό, όπως σκίτσα και φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα