Πλούτος του Αριστοφάνη στο θέατρο Εμπορικό

Η κωμωδία του Αριστοφάνη, Πλούτος, που παρουσιάστηκε με επιτυχία από το Δη.Πε.Θε. Πάτρας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, επισκέπτεται την Αθήνα για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο θέατρο Εμπορικόν, από το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Γραμμένος το 388 π.Χ., ο «Πλούτος» είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη και διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου, ο οποίος πηγαίνει στους κακούς, επειδή είναι τυφλός . Όμως ένας καλός πολίτης, ο Χρεμύλος, μαζί με τον τετραπέρατο δούλο του, Καρίωνα, περιθάλπουν τον - τιμωρημένο από τον Δία - θεό Πλούτο, που μικρός τυφλώθηκε, για να αποφεύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους. Με τη βοήθεια που δέχεται, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και δίνει τα πλούτη του στους αγαθούς, κάνοντας φτωχούς τους κακούς.

Αποτυπώνοντας την κοινωνία της εποχής του, ο Αριστοφάνης αγγίζει καίρια το σήμερα, έχοντας ως κοινό παρανομαστή την ακόρεστη δίψα για πλούτο και τον αγώνα του απλού ανθρώπου που αγωνίζεται για την επιβίωση.

Ταυτότητα παράστασης
Ο λιθουανός σκηνοθέτης, που τα τελευταία 20 χρόνια σκηνοθετεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μετά τον «Οιδίποδα Τύραννο», για τον οποίο κατέκτησε  τιμητική διάκριση αρχαίου δράματος στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου, επιχειρεί μία πρωτότυπη παρουσίαση του «Πλούτου» σε κλειστό χώρο.
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης, διασκευή - σκηνοθεσία - φωτισμοί: Τσέζαρις Γκραουζίνις, σκηνικά - κοστούμια:  Κέννι Μακ Λέλλαν, μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Βίλογλου, συμπαραγωγή: Δη.Πε.Θε. Πάτρας - Ελληνική Θεαμάτων. Παίζουν: Πάνος Αθανασόπουλος, Τάσος Αντωνίου, Δημήτρης Κoυρούμπαλης, Μάρω Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπανδρέου, Aποστόλης Πελεκάνος, Απόστολος Ψαρρός.

Πληροφορίες

Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11 - Ψυρρή, τηλ.: 210 3211750. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή, στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: πλατεία: 17 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, ΑΜΕΑ – ομαδικό 10 ατόμων – 65+: 12 ευρώ, μαθητές σχολείων (σε οργανωμένες παραστάσεις): 7 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία θεάτρου, με πιστωτική κάρτα: 210 8938100, www.ellthea.gr,  www.tickehour.com.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα