Το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας

Η Κλεοπάτρα έμεινε στην ιστορία ως η γυναίκα που κατάφερε με την ομορφιά της και τη γοητεία της να… υποτάξει την ρωμαϊκή αυτοκρατορία, κάνοντας τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο να την ερωτευτούν τρελά.

Σύμφωνα με το θρύλο , το σύμβολο της αιώνιας ομορφιάς, όφειλε τη γοητεία του στα μυστικά ομορφιάς των Φαραώ. Ένα από αυτά το περιβόητο μπάνιο με γάλα γαϊδούρας.

Επειδή όμως ο συγκεκριμένος τύπος γάλακτος δεν είναι εύκολο να βρεθεί (αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να το αποφύγετε γιατί μπορεί να σας προκαλέσει άλλα προβλήματα) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό γάλα, το οποίο περιέχει γαλακτικό οξύ που διαθέτει απολεπιστικές ιδιότητες και πλήθος ενζύμων, αμινοξέων και αντιοξειδωτικών, που ενυδατώνουν και τονώνουν την επιδερμίδα. Παράλληλα, περιέχει πρωτεΐνες, άρα θρέφει και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα.

Σύμφωνα με τους παπύρους που έχουν βρεθεί το μπάνιο της Κλεοπάτρας εκτός από γάλα περιείχε και μέλι το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στη γρήγορη επούλωση των πληγών. Παράλληλα Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενώ παράλληλα είναι παχύρρευστο και βοηθά να συντηρηθεί η υγρασία και να εισχωρήσει βαθύτερα στους πόρους. Άρα βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, βοηθά την ανανέωση των κυττάρων, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Το μυστικό της Κλεοπάτρας ήταν ότι πριν κάνει μπάνιο σε γάλα, άλειφε το σώμα της με μέλι, ενώ αμέσως μετά άπλωνε σε όλο της το κορμί ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια μύρου και λιβάνου για να το ενυδατώσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα