H επιστήμη εξηγεί: Γιατί το ένα φρύδι μας διαφέρει από το άλλο;

Ακόμα κι αν τα φρύδια σας είναι περιποιημένα, η αλήθεια είναι ότι το ένα είναι πάντα ελαφρώς καλύτερο από το άλλο. Ίσως στο "καλό φρύδι" οι τρίχες να αναπτύσσονται ομοιόμορφα και προς την ίδια κατεύθυνση ή η άκρη του να είναι πυκνή και γεμάτη. Οι καμάρες υποτίθεται ότι πρέπει να είναι σαν "αδελφές, όχι δίδυμα" αλλά αν είστε από τις εμμονικές με την τελειότητα η δυσαρμονία ανάμεσα στα φρύδια είναι για εσάς απαράδεκτη.

Σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα Tonya Crooks, η οποία είναι υπεύθυνη για τα υπέροχα φρύδια της Megan Fox, της Eva Mendes και της Fergie, υπάρχει επιστημονικός λόγος για αυτό. «Κάθε φρύδι έχει διαφορετική μυική κίνηση», εξήγησε. «Μερικές φορές αυτό οφείλεται σε ποια πλευρά [του προσώπου σας] κοιμάστε, η οποία μπορεί να κάνει τους μυς στη μια πλευρά ασθενέστερους από ό, τι στην άλλη. Επίσης μπορεί να οφείλεται στις καθημερινές φυσικές εκφράσεις του προσώπου σας.»

Αυτό είναι απολύτως λογικό. Σκεφτείτε ότι πολλές γυναίκες έχουν παρατηρήσει απώλεια της ελαστικότητας στο μισό του προσώπου τους, που είναι η μεριά που βρίσκεται συνήθως χωμένη στο μαξιλάρι. Αυτό είναι εμφανές και στα φρύδια, κάνοντας το τόξο του φρυδιού να φαίνεται πιο χαλαρό αντί σηκωμένο.

Υπάρχει λογική σε αυτή τη θεωρία και σε σχέση με τις εκφράσεις του προσώπου. Εκείνη που μπορεί να σηκώσει το φρύδι είναι συχνά σε θέση να το κάνει μόνο στο ένα από τα δύο, αφήνοντας τον άλλο μυ πιο ασθενή. Ακόμα και αν μπορείτε να σηκώσετε και τα δύο φρύδια ξεχωριστά, το ένα θα το σηκώνετε λίγο ευκολότερα και καλύτερα άρα θα είναι το "καλό" σας φρύδι.


«Θα πρέπει να δείτε τι ανάγκες έχει το πρόσωπό σας και να προσαρμόσετε τα βήματα ελαφρώς ανά φρύδι».

Παρ'όλ'αυτά η Crooks υποστηρίζει ότι με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, μπορείτε να τα κάνετε να φαίνονται ίδια. «Το πρώτο πράγμα που προσπαθώ να κάνω με τους πελάτες μου είναι να εξισορροπήσω τα φρύδια σα να είναι μια ζυγαρία, βγάζοντας από το ένα και γεμίζοντας λίγο το άλλο ώστε να δημιουργήσω ένα πιο συμμετρικό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξετε δραστικά τον τρόπο που συμπληρώνετε τις καμάρες σας με το μακιγιάζ. Απλώς κάντε ένα βήμα πίσω από τον καθρέφτη κάθε φορά που τραβάτε μερικές γραμμές με το μολύβι και κοιταχτείτε καλά. «Θα πρέπει να δείτε τι ανάγκες έχει το πρόσωπό σας και να προσαρμόσετε τα βήματα ελαφρώς ανά φρύδι», λέει η Crooks. Mπορεί κάποια να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρώμα στο μπροστινό μέρος, ενώ η άλλη να χρειάζεται πιο σκούρο χρώμα στο τέλος του φρυδιού.

Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να απελπίζεστε αν δεν μπορείτε να ισορροπήσετε την ασυμμετρία ανάμεσα στα φρύδια σας. Ένα από τα πόδια σας (ή ένα από τα στήθη σας) είναι πιθανόν μεγαλύτερο από το άλλο. Έτσι και αυτή είναι απλώς άλλη μία από εκείνες τις μικρές ατέλειες που σε κάνουν μοναδική. Αγαπήστε το "κακό σας φρύδι" όσο ατίθασο κι αν είναι.
womantoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα