Τα 5 tips για να ξεφορτωθείτε την ακμή

Η ακμή αποτελεί την πιο συχνή δερματολογική πάθηση τόσο των εφήβων όσο και των ενηλίκων.

Υπολογίζεται ότι το 85% των εφήβων έχουν στο πρόσωπό τους σπυράκια, τα οποία τους ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή τους.

Εκτός από τη φαρμακευτική θεραπεία που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος μετά από σχετική υπόδειξη του δερματολόγου, είναι χρήσιμο να αλλάξει τις καθημερινές συνήθειες που ενοχοποιούνται για την εμφάνισή της.

Αυτές είναι, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, το άγχος, ο εθισμός στα γλυκά, η χρήση λανθασμένου μέικ απ αλλά και η κακή υγιεινή.


Τι μπορείτε να κάνετε
Πείτε όχι στα γλυκά

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης που προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων, όπως τα εξευγενισμένα σάκχαρα, το άσπρο ψωμί, τα τηγανητά, η σοκολάτα κ.λπ., αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προκαλεί ακμή.


Βάλτε φρένο στο άγχος

Τα επίπεδα του άγχους αυξάνουν την παραγωγή της κορτιζόλης, η οποία προκαλεί με τη σειρά της σπυράκια. Οι ειδικοί συστήνουν να περιορίσετε το άγχος και να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες, αν θέλετε δέρμα χωρίς ακμή.


Πίνετε πολύ νερό

Όταν το πρόσωπο αφυδατώνεται εξαιτίας της χρήσης κάποιων προϊόντων που περιέχουν οινόπνευμα, σκληρά σαπούνια και υπεροξείδιο του βενζολίου, παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα (λιπαρότητα). Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούνται προϊόντα που ενυδατώνουν το δέρμα.

Λάθος μέικ απ

Τα διάφορα μέικ απ, που περιέχουν συνθετικά χρώματα, ερεθίζουν το δέρμα σχηματίζοντας ένα στρώμα στο πρόσωπο, που στην ουσία παγιδεύει τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα ξεσπά εμφανίζοντας τα σπυράκια της ακμής.

Κακή υγιεινή

Ένας παράγοντας που πυροδοτεί την ακμή είναι τα πολυχρησιμοποιημένα πινέλα ή σφουγγαράκια. Οι ειδικοί δερματολόγοι συστήνουν να τα αλλάζετε συχνά για να μη συγκεντρώνουν πάνω τους μικρόβια. onmed


boro

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα