Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα!

Σίγουρα έχεις διαβάσει πολλά και θα διαβάσεις πολλά περισσότερα στο μέλλον. Δες ποια είναι τα 6 πιο σημαντικά tips για να έχεις μονίμως μία όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

Βάζε κάθε μέρα αντηλιακό

Η προστασία από τον ήλιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για την υγεία της επιδερμίδας σου. Αν δεν σου αρέσει κάτι στην υφή της τότε να ξέρεις πως αυτό που φταίει είναι κατά πάσα πιθανότητα ότι δεν φοράς αντηλιακό σε καθημερινή βάση. Προσπάθησε να το φοράς ακόμα και όταν έχει συννεφιά.

Σιγουρέψου ότι χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα για την επιδερμίδα σου

Μάθε τα πάντα για την επιδερμίδα σου. Καλό είναι να πας σε κάποιον ειδικό να σου πει ποιο είναι το είδος της επιδερμίδας σου έτσι ώστε να μπορείς να αγοράζεις τα σωστά υλικά.

Κάνε απολέπιση

Η απολέπιση πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας σου. Αν είσαι στα 20 σου καλό είναι να κάνεις απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα. Αν είσαι στα 30 σου κάνε απολέπιση 3 φορές την εβδομάδα ενώ αν είσαι στα 40 σου καλό είναι να κάνεις 4 φορές την εβδομάδα.

Μην ξεχνάς τον λαιμό σου

Ο λαιμός σου είναι αυτός που θα δείξει πόσο χρονών είσαι και μάλιστα περισσότερο από το πρόσωπό σου. Επομένως, είναι πολύ σημαντική η περιποίησή του. Ό,τι προϊόν χρησιμοποείς στο πρόσωπό σου καλό είναι να το βάζεις και στο λαιμό σου. Φρόντιζε να τον ενυδατώνεις κάθε πρωί και κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο.

Πρόσεχε τα γαλακτοκομικά, τον καφέ και το αλκοόλ που πίνεις

Ό,τι βάζεις στο σώμα σου είναι πολύ σημαντικό. Ίσως, μάλιστα, είναι το ίδιο σημαντικό με αυτό που βάζεις στο πρόσωπό σου. Πρόσεχε τα γαλακοτοκομικά προϊόντα μιας και έρευνες έχουν δείξει πως το γάλα μπορεί να συμβάλει στους κλειστούς πόρους και στην εμφάνιση ακμής. Ο καφές, από την άλλη μεριά αφυδατώνει την επιδερμίδα. Καλό είναι, λοιπόν, να μειώσετε την κατανάλωση καφέ στα δύο φλιτζάνια την ημέρα. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με το αλκοόλ.

Κάνε διπλό καθάρισμα

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να ξεβάφεσαι κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο. Αν, μάλιστα, έχεις βαφτεί πολύ, καλό θα είναι να κάνεις έναν διπλό καθαρισμό προσώπου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα