Για αψεγάδιαστο πρόσωπο, χωρίς ακμή

Όλοι επιθυμούν ένα καθαρό και "αψεγάδιαστο" πρόσωπο, χωρίς σημάδια και πάνω απ' όλα χωρίς ακμή.

Αυτό όμως είναι συνήθως ευκολότερο στα λόγια παρά στην πράξη. Η ακμή μπορεί να αποδειχτεί επίμονη και να παρουσιάσει εξάρσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα.
Εκτός από τις λύσεις που μπορείτε να βρείτε στα ράφια των φαρμακείων, υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να καταπολεμήσετε την ακμή. Δείτε ποια είναι αυτά, σύμφωνα με το onmed:

Ντομάτες/πολτός ντομάτας

Η οξύτητα της ντομάτας βοηθά το δέρμα να αποξηράνει τα σπυράκια της ακμής. Επίσης, η ντομάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Κ καθώς και σε λυκοπένιο, τα οποία αν παρατηρήσετε τις ετικέτες των προϊόντων για την ακμή στην αγορά, θα τα βρείτε σίγουρα στα συστατικά.
Απλά, κόψτε μια ντομάτα σε φέτες και απλώστε τις στο πρόσωπό σας, αφήνοντάς τη για λίγη ώρα να προλάβουν τα πολύτιμα στοιχεία της να εισέλθουν στην επιδερμίδα. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, μπορείτε να φτιάξετε έναν πολτό ντομάτας και να κάνετε ελαφριές "πλύσεις" με αυτόν στο πρόσωπό σας, σαν να ήταν μια μάσκα προσώπου. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τακτικά και θα δείτε διαφορά.

Μέλι και κανέλα

Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό αντιβακτηριακό προϊόν που σκοτώνει τα βακτήρια και εξαλείφει την ακμή. Η κανέλα έχει ευεργετικές ιδιότητες από το αιθέριο έλαιο που παράγεται από τον κορμό της (τα "ξυλαράκια" κανέλας που βρίσκετε στην αγορά). Αυτό το έλαιο έχει αντιπηκτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για το δέρμα. Συνδυάστε τα για να δημιουργήσετε μια μάσκα προσώπου για το δέρμα σας. Θα σας βοηθήσει να επουλώσετε τα σημάδια της ακμής.

Πατάτες

Η πατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Β. Η πρώτη ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία των σημαδιών ακμής που προκαλούνται από τον ήλιο, το στρες και το περιβάλλον. Η βιταμίνη Β συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και εισχωρεί βαθιά στην επιδερμίδα.
Επίσης, οι πατάτες περιέχουν νιασίνη που βοηθάει στην "λεύκανση" του δέρματος για να περιορίσετε τα συμπτώματα υπερ-χρωματισμού από την ακμή ή από άλλες δερματικές παθήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα