Διατροφή μετά τα τριάντα. Τι κάνει καλό στην επιδερμίδα

Οτιδήποτε τρώμε επηρεάζει την επιδερμίδα μας. Μετά τα τριάντα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή μας.

Αν η διατροφή σας περιλαμβάνει πολλά λιπαρά, επεξεργασμένες τροφές και λίγα φρούτα και λαχανικά, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την επιδερμίδα σας. Η καθημερινή σας διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει σε τακτική βάση τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, και φυσικά άφθονο νερό.

Πιείτε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας

Το νερό καλό είναι να μην το ξεχνάτε. Οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα είναι απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας σας. Αποτοξινώνεται ο οργανισμός και αποβάλλονται οι άχρηστες ουσίες. Σε αυτή την ποσότητα όμως δεν πρέπει να υπολογίσετε τα ροφήματα, όπως το τσάι, τους χυμούς, ούτε τις σούπες. Το πράσινο τσάι, όμως, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την επιδερμίδα, καθώς μειώνει τους ερεθισμούς και συμβάλλει στον περιορισμό της φθοράς της επιδερμίδας.

Γνωρίστε το σελήνιο

Το σελήνιο είναι μια ιδιαίτερα σημαντική θρεπτική ουσία, η οποία υπάρχει στη γαλοπούλα, τα φιστίκια, τον τόνο και στο ψωμί ολικής αλέσεως. Το καθημερινό σου μενού πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα από αυτά τα είδη.

Προτιμήστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ιδιαίτερα ευεργετική για την επιδερμίδα. Το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ωφελεί το πεπτικό σύστημα.

Φάτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ωφέλιμα για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, καθώς ορισμένα από αυτά περιέχουν πολύτιμες ουσίες για την υγεία της επιδερμίδας. Όλα τα λαχανικά με έντονο χρώμα, όπως οι κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, καθώς και οι γλυκοπατάτες, είναι ωφέλιμα.

Αποφύγετε τις τροφές με λευκό αλεύρι

Το άσπρο ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά είναι λιγότερο θρεπτικά από τα αντίστοιχα ολικής αλέσεως και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στην επιδερμίδα. Δοκίμασε να μειώσεις την ποσότητα αυτών των τροφών και παρατήρησε τη διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα