Πέντε τρόποι για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα!

Όλες οι γυναίκες την έχουν! Άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο αλλά υπάρχουν τρόποι και αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου έτσι ώστε να τη μειώσεις κατά πολύ.

Μιλάμε φυσικά για την κυτταρίτιδα η οποία σίγουρα είναι στο μυαλό μας πολύ περισσότερο τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι!

Παρ' όλο που δεν μπορείς να την ξεφορτωθείς εντελώς, δες μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις την εμφάνισή της.

1. Λιώσε το λίπος κάνοντας αερόβια άσκηση
Η κυτταρίτιδα είναι είδος λίπους και ο καλύτερος αλλά και πιο κουραστικός τρόπος για να την ξεφορτωθείς είναι να την κάψεις! Η έντονη αερόβια άσκηση, όπως είναι το τρέξιμο, η ποδηλασία, η ορειβασία ή τα μαθήματα αερόβιας άσκησης, όπως είναι το aerobic και η ζούμπα είναι τα τέλεια όπλα. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να πάρει αρκετό καιρό να μειωθεί κατά πολύ η κυτταρίτιδά σου και να δεις μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα σου αλλά ξεκινώντας απο τώρα θα έχεις δει κάποια αλλαγή μέχρι να ξεκινήσεις τις διακοπές σου.

2. Τόνωσε το σώμα σου
Μόλις μειώσεις το λίπος του σώματός σου, ξεκίνησε την τόνωσή του κάνοντας ασκήσεις με βάρη, καθίσματα και γενικότερα ασκήσεις crossfit (ασκήσεις ενδυνάμωσης με τη βοήθεια του σώματός σου που είναι το καλύτερο εργαλείο). Τέλος μπορείς να κάνεις γιόγκα και πιλάτες που βοηθούν πολύ στην τόνωση του σώματος.

3. Τρώγε σωστά
Φυσικά το να τρως σωστά και υγιεινά έχει άμεση σχέση με το να έχεις ένα υγιές βάρος. Όσο λιγότερο λίπος έχεις στο σώμα σου τόσο λιγότερη κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε αυτό. Τρώγε πολλά φρούτα και λαχανικά, καθαρές πρωτεϊνες και καλά λιπαρά για να έχεις μεγαλύτερα αποτελέσματα πιο γρήγορα.

4. Μείνε ενυδατωμένη
Το να μένεις ενυδατωμένη πίνοντας κυρίως νερό είναι πολύ σημαντικό για να βελτιωθεί η υφή της επιδερμίδας σου.

5. Κοιμήσου καλά
Το να κοιμάσαι καλά κάθε βράδυ είναι πολύ σημαντικό για την καρδιά σου και σε βοηθάει να μην αρρωσταίνεις και να διατηρείς το βάρος σου (ή ακόμα και να χάσεις βάρος αν αυτό είναι το ζητούμενο). Επίσης ο καλός ύπνος βοηθάει και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Έτσι καλό είναι να κοιμάσαι τουλάχιστον 7-8 ώρες ημερησίως.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα