Τροφές για να αποκτήσετε κορμί θανατηφόρο!

Χυμός παντζάρι

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως ο χυμός του παντζαριού μπορεί να σας «ξυπνήσει», ανεβάζοντας τα επίπεδα της ενέργειάς σας, περισσότερο κι από μια κούπα καφέ. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά.

Μια άλλη ερεύνα του πανεπιστημίου του Exeter έδειξε ότι πίνοντας χυμό παντζαριού μπορούμε να ενισχύσουμε τις αντοχές μας ώστε να γυμναζόμαστε 16% περισσότερο. Η υψηλή περιεκτικότητα των παντζαριών σε νιτρικά ιόντα μειώνει τις απαιτήσεις του οργανισμού για οξυγόνο, κάνοντας την γυμναστική πιο εύκολη. Ο συγκεκριμένος χυμός λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό, που θα σας βοηθήσει να φορέσετε το αγαπημένο σας τζιν, που τώρα σας είναι στενό!

Σολομός

Περιέχει Ω3 λιπαρά που είναι ό,τι χρειάζεστε για να «χτίσετε» μύες γρήγορα και χωρίς να κοπιάσετε με τις ώρες στα γυμναστήρια. Επίσης, εκτός από πεντανόστιμο ψάρι, ο σολομός θα σας χαρίσει δέρμα «φράπα» αφού «κλειδώνει» την υγρασία στα κύτταρα του δέρματος, ενθαρρύνοντας την παραγωγή ισχυρών ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες συμβάλλουν στην πιο νεανική επιδερμίδα. Η υψηλή περιεκτικότητα του  σε πρωτεΐνες, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε υγιή και λαμπερά μαλλιά.


Καρπούζι

«Καλοκαίρι, με τη φέτα το καρπούζι στο ένα χέρι, τραγούδησε ο Διονύσης Σαββόπουλος και το συγκεκριμένο άσμα συνδέεται στο μυαλό μας με διακοπές, ξένοιαστες στιγμές και πολλά μπάνια. Το καρπούζι είναι πεντανόστιμο και δεν είναι μόνο ζάχαρη και νερό, όπως νομίζετε! Προσφέρει σημαντικές βιταμίνες, με ελάχιστες θερμίδες, με μόλις 30 θερμίδες/100 γραμμάρια. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1 και C, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, προστατεύουν τα μάτια και τον εγκέφαλο και ελαχιστοποιούν τις συνέπειες του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό.


Ρόδι

Είναι φρούτο που περιέχει  αντιοξειδωτικά, κυρίως πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες, ταννίνες και ελαγικό οξύ. Ακόμη είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, σεληνίο, καλίο και  φυτικές ίνες! Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ο χυμός ρόδι βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών και στην ανάρρωση τους.

Καφές

Μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που έγιναν τελευταία σχετικά με τον καφέ είναι πως περιέχει ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Το επιστημονικό περιοδικό «Journal of Agriculture and Food Chemistry» αναφέρει πως ο καφές διαθέτει υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δράση σε σχέση ακόμη και με άλλα ροφήματα που γνωρίζουμε ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Μέλι

Μίλα μου για μέλι! Πέρα από την υπέροχη γεύση του, είναι πλούσιο σε ζάχαρα που τονώνουν το οργανισμό και δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ισχυρές διατροφικές αξίες. Πέρα από τα ζάχαρα που εμπεριέχει, βοηθά και στην απορρόφηση ασβεστίου και διευκολύνει και στην απορρόφηση των ενεργών συστατικών του οργανισμού.



www.clickatlife.gr - newsitamea.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα