Τα ξένα ΜΜΕ μιλούν για αβοήθητους τουρίστες στην απεργία

«Αβοήθητοι» ισχυρίζεται το βρετανικό BBC πως έμειναν οι ξένοι τουρίστες στην Αθήνα και τα ελληνικά νησιά, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τρίτης, αφού οι δημόσιες συγκοινωνίες και τα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα.

Στο σχετικό του κείμενο το BBC αναφέρει ότι διαδηλωτές εμπόδισαν στο λιμάνι του Πειραιά τους τουρίστες να επιβιβαστούν στα πλοία για τα νησιά και πως στην Αθήνα χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με μερικούς από αυτούς να εμπλέκονται σε συμπλοκές με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Στη συνέχεια φιλοξενείται η μαρτυρία ενός τουρίστα στο BBC, ο οποίος προσπάθησε να πάρει ένα πλοίο για τη Σαντορίνη, επειδή ακυρώθηκε η πτήση του από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά η αστυνομία τον εμπόδισε να μπει στο λιμάνι του Πειραιά. Ο ίδιος δηλώνει στο BBC ότι «όσο και αν απόλαυσε» τις διακοπές του στην Ελλάδα, αυτή η εμπειρία του αφήνει μια «πολύ πικρή γεύση» και πως τέτοια γεγονότα διώχνουν τους τουρίστες μακριά από τη χώρα μας.

Παρόμοια σχόλια βρίσκουμε και στο επίσης βρετανικό SkyNews.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα